CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 20., szombat, Tivadar napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Közélet  

Élénk és aktív párbeszéd


Dr. Szájer József országgyűlési képviselő Balfon

    A résztvevők igen nagy létszámú és aktív részvételével zajlott február 27-én Balfon a Muzsikaházban az a lakossági  fórum amelyen Dr. Szájer József, a Fidesz-MPPországgyűlési képviselője a Fidesz-MPP kormány elmúlt négy évi munkájáról számolt be.
    A kormány négy évi  teljesítménye értékelésének fontos eleme, az ahogyan a vállalások az elért eredményekhez viszonyulnak - jelentette ki Dr. Szájer József, aki hangsúlyozta, hogy ugyan nincsenek tökéletes megoldások, de mindenképpen folyamatosan, lépésről lépésre törekedni kell a kitűzött célok elérésére. Ezért, például a jelenlegi helyzetet a tíz évvel ezelőttivel összehasonlítva, felemelkedés tapasztalható, a rengeteg, nem várt nehézséggel való megküzdés kényszere ellenére.
    A polgári kormányzás elmúlt négy évét a tettek minősítik. A családtámogatás – a gyermekek utáni adókedvezmény, a lakástámogatási rendszer folyamatos, jobbító és társadalmi igények után igazított – rendszere, a munka – a minimálbér kérdése –, a tanulás – a jól bevált és hetvenezer diák által igénybe vett diákhitel rendszer –, a nemzeti összetartozás érzésének erősítése, mind olyan tettek, amelyek nem minden problémára és nem is mind tökéletes megoldások, de világossá teszik, azt a célt, ami felé törekszünk - jelentette ki az országgyűlési képviselő, akinek hallgatósága között olyan balfi polgár is volt, aki a Fidesz négy évvel ezelőtti programjával kezében érkezett a fórumra. A a korábbi program 48 meghirdetett pontja szerint – mintegy számonkérte az igéreteket: kettő megvalósításával kapcsolatosan tett fel kérdést és várt választ az országgyűlési képviselőtől. A korrupció elleni küzdelemmel kapcsolatos kérdésre reagálva a politikus kifejtette, hogy a Fidesz kormányra kerülésekor a rendőrség 4,5 milliárd forint adóssággal rendelkezett, az ország bűnöző csoportok gyülekező-helye volt, folyamatosan napirenden voltak a robbantások, az igazságszolgáltatásban pedig a végtelenségig húzódó perek voltak a jellemzők.

- Nyolcvan éve ez az első alkalom, amikor egy kormány fontosnak tartja a nemzet szellemi-lelki egyesítését, azt, hogy büszkék lehessünk arra, hogy magyarok vagyunk - mondta egy hozzászóló, aki hozzátette, hogy a státusztörvény megalkotásával Orbán Viktor miniszterelnök a nemzet történelemkönyvébe aranybetűkkel írta be nevét.
    A státusztörvény miatti ellenzéki támadásokat érintő kérdésre reagálva dr. Szájer József kijelentette, hogy a nemzet érdekét érintő ügyekben nincs olyan támadás, amelyet a nemes és tiszta célok érdekében ne lenne érdemes kiállni.
    A fórumon szó esett a kisvállalkozók gondjairól – a magas közterhekről, járulékokról –, a hazai bortermelőket segítő piacvédelmi intézkedések szükségességéről, az agrárágazat problémás kérdéseiről és ez utóbbihoz kapcsolódóan, az új agrártámogatások nyújtotta lehetőségekről.
    A balfiak és jelenlegi országgyűlési képviselőjük egyaránt egyetértettek abban, hogy európai színvonalúra kell fejleszteni a balfi gyógyfürdő-turizmust. A fejlesztés irányáról, lehetőségeiről Mikola István egészségügyi miniszter közelmúltban tett látogatása során is szó esett. A jövőben, a tervek szerint a gazdasági miniszter is Balfra látogat. A gyógyturizmus fejlesztése mellett a Széchenyi Terv nyújtotta egyéb támogatási lehetőségekről is szó esett a fórumon, amelyen a résztvevők elmondták, hogy nagyon pozitívan értékelik azt, hogy a kormány a megvalósítások mellett határozottan, egyértelműen és felelősséggel számot ad, azokról a programokról is, amelyek területén még további tennivalók vannak.
    Dr. Szájer József azt is hangsúlyozta, hogy az idei választások először teremtik meg Magyarországon egy kormány által megkezdett programok folytatásának lehetőségét.

Balogh E.



2002. március 01., péntek 23:08


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület