CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 3., pĂ©ntek, Tímea, Irma napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Vásári díj. A vasárnap véget ért Utazás 2002 kiállítás díszvendége a nyugat-dunántúli régió volt. A  régió a Magyar Marketing Szövetség vásárdíját nyerte el. Az oklevelet és kupát Majthényi László, a Regionális Bizottság elnöke vette át Budapesten.

Ajándék CD. Pálinkás József oktatási miniszter adta át a Sopronkövesdi Általános Iskola nevelőtestületének és diákjainak elsőként a tárca támogatásával megjelent Hymnus-Szózat című CD-felvételt. A minisztérium ajándékát minden általános iskola megkapja. A felvételen a Szt. Alberik Kórus és a MÁV Szimfonikus Zenekar működik közre. A karnagy: Somogyvári Ákos.

Az országos kertvetélkedőre április 30-ig lehet jelentkezni. A vetélkedő célja többek között a minőségi termelésre való ösztönzés, az uniós követelmények elérése, a piacra jutás segítése. Jelentkezni a Kerti Kalendárium szerkesztősége címén lehet: 1141 Budapest, Mirtusz u. 1. Telefon: 470-0411.

Magyarországi bemutató. Francis Poulenc A karmeliták beszélgetései című művének magyarországi bemutatója március 23-án lesz a Zeneakadémián. A Georges Bernanos drámájából írt opera koncertszerű előadásának közreműködői között lesz Catherine Dubosc, Nadine Denise, a Magyar Millennium Zenekar és a Nemzeti Énekkar. Vezényel: Pascal Rophé.

Az Új Ember magazin márciusi száma érdekes írásokat kínál az olvasónak. Néhány cím a lapból: Sivatagban, nagyvárosban, Öröm-e a gyónás? Krisztus hét szava a kereszten, A  gyermek jelentősége a család lelki életében, Beszélgetés, imádság, szexualitás.

Hacacáré címmel mutatja be műsorát a pozsonyi Szőttes Kamara Néptáncegyüttes ma 19 órától a mosonmagyaróvári Flesch Károly Kulturális Központban. Koreográfusok: Németh Ildikó,  Szabó Szilárd. Március 20-án az intézményben Halász Judit ad műsort. A Rendkívüli gyermeknap előadásai 10.30-kor és 14 órakor kezdődnek.

Megyei könyvtárosok találkoznak március 18-án  Kapuváron. A Rábaközi Művelődési Központban tartott rendezvényen a városi könyvtárak szakemberei vesznek részt.

Vén Zoltán  grafikáiból nyílik kiállítás március 16-án 11  órakor  a nagycenki Horváth & Lukács Galériában. A tárlatot dr. Szájer József országgyűlési képviselő nyitja meg.

Kiállítások. Kurcsics László grafi-kusművész kiállításának megnyitója március 19-én lesz a mosonmagyaróvári Galéria '94-ben. A tárlatot 17 órakor Hámor Vilmos újságíró nyitja meg. Nagyné Neuberger Má-ria festményeiből nyílik kiállítás március 20-án 17 órakor a kapuvári Rábaközi Művelődési Központban. A tárlat elé Böröndi Lajos költő mond bevezetőt.

Phare 2001. Szombathelyen ünnepélyesen aláírták  a szerződéseket azokkal, akik a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési  Tanács Phare 2001-es pályázatán nyertek. A felhívásra 175 pályázat érkezett, ebből a testület hetvenhármat támogatott. A legtöbb pályázatot forráshiány, nem pedig a fejlesztési elképzelés megalapozatlansága miatt kellett elutasítani.



2002. március 15., péntek 00:18


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület