CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 20., szombat, Tivadar napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  

Indul a stadion rekonstrukció

    Örömteli pillanatnak nevezte köszönőjében dr. Gimesi Szabolcs polgármester a március 20-ait, amikor Sopron – II. világháború utáni időszakának – a Nemzeti Sportváros címéhez méltó, legnagyobb sportfejlesztése indulhat el.


Hanzséros Ágnes, Dr. Szájer József országgyűlési képviselő, dr. Szakács Imre ISM államtitkár, dr. Gimesi Szabolcs polgármester és Dékány Imre

    Az Ifjúsági és Sportminisztérium kiemelt támogatását élvező program keretében az elkövetkezendő néhány éven belüli, 38 magyarországi labdarugó stadion rekonstrukciója között – a program újabb állomásaként – a soproni labdarugó pálya tervbemutatóval egybekötött sajtótájékoztatójára került sor a soproni Városházán.

    A sajtótájékoztatón – amelyen jelen volt dr. Szájer József Sopron országgyűlési képviselője –  dr. Szakács Imre az Ifjúsági és Sportminisztérium államtitkára a Sopronban is elindult – országosan 38 létesítményt érintő, – stadionfejlesztési programról szólva elmondta, hogy pálya-korszerűsítésekre és -felújításokra a kormány 12,7 milliárd forintot szán.

Dr. Szakács Imre államtitkár

    A programban a települések és a sportegyesületek egyaránt partnerek voltak, hangsúlyozta az államtitkár, aki arról is szólt, hogy a soproni létesítmény 550 millió forintos költségvetésből, egy olyan összefogás eredményeként valósul meg, amelynek a 350 milliós központi forrása mellett a helyi források – 180 milliós önkormányzati támogatás és 20 milliós vállalkozói tőke – is részét képezik.

   -  Tízéves álom valósul meg a Káposztás utcában - jelentette ki Fábiánkovits Ferenc a teveket készítő Mestervonal Kft. képviselője, aki a sajtótájékoztatón jelen lévő Viszlai Józseffel együtt készítette a terveket.


Fábiánkovits Ferenc tervező

A korszerű, hatezer férőhelyes stadion a már infrastruktúrával rendelkező területen építendő ki, oly módon, hogy a jövőbeli bővíthetőség lehetőségét is biztosítja. A két új lelátó, akiszolgáló helyiségek, irodák, világítóoszlopok, európai színvonalú létesítményhez méltó körülményeket jelentenek majd. A bemutatott látványrajzokon egy észak felőli, mobil lelátó építésére alkalmas terület is van, amellyel, akár 12.000 férőhelyesre is bővíthető a majdani csarnok, amely idővel, befedhetővé is tehető.

Az építés üteméről szólva a tervező elmondta, hogy az építkezés már tavasszal megindulhat és amennyiben a munkákkal a megfelelő ütemben haladnak, úgy jövő tavasszal már televíziós közvetítésre is alkalmas, minden szempontból korszerű felszereltségű stadion várja a csapatokat és szurkolókat.

Az építési engedélyt a sajtótájékoztató ideje alatt kapták kézhez az érdekeltek, ami azt jelenti, hogy indulhat a tenderkiírás, majd azokat követően a szerződéskötések függvényében a kivitelezés.

Dr. Szájer József Sopron országgyűlési képviselője, a 2012-es olimpia ötletadójaként sokat lobbizott a soproni stadion ügyéért. A soproni sportolók és szurkolók megérdemlik, hogy európai színvonalú, méltó körülmények között versenyezhessenek és szurkoljanak - mondta a megjelenteknek.

A sajtótájékoztatón, amelyen Dékány Imre a Stadion Invest Rt. képviselője is résztvett, az is elhangzott, hogy a jelenlegi edzőpálya helyén a jövőben egy hatezer négyzetméteres edzőcsarnok is felépíthető.


Köszönet a látványképekért a Mestervonal Kft-nek



2002. március 21., csütörtök 19:34


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület