CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 24., szerda, György napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  

Van választás - Huszonegy XXI. századi magyar politikus portréja

- Személyes és szubjektív a válogatás - mondta Gyuricza Péter újságíró, tévériporter a Van választás című könyvének Sopronban, a Cédrus Art Club-ban tartott bemutatóján.
    Huszonegy XXI. századi magyar politikus portréja alcímet viseli a kötet, amelynek egyik politikus-szereplője dr. Szájer József Sopron országgyűlési képviselője, aki szintén jelen volt az íróval folytatott beszélgetésen.


Sass László, Gyuricza Péter és dr. Szájer József a Cédrus Art Clubban

    Három parlamenti választás után a kezdeti kilencvenes évekkel ellentétben, – amikor a politikusok civil szakmát feladókként kerültek a parlamentbe – ma már vannak olyan politikusaink, akik politikus-egyéniségek – értik a hatalom technikáját – és megízlelték mind a kormánypárti, mind az ellenzéki politizálás ízét, mondta Gyuricza Péter, aki azt is kifejtette, hogy interjúalanyoknak olyanokat keresett, akik magukra valamivel mindenképpen felhívták a figyelmet, mint például dr. Szájer József 1990-ben azzal, hogy Pozsgay Imrét legyőzte a választási versenyben.

    Gyuricza Péternek Sass Lászlóval, a Várhely főszerkesztőjével folytatott beszélgetésből az is kiderült, hogy interjú-gyűjteményében a megszólaltatottak személyét illetően a széles politikai palettán túl, a szakterületek eloszlására, a főváros-vidék arány alakítására is figyelt a szerző, azzal együtt, hogy – mint ő maga mondta – minden tudatos és minden véletlen.
    Dr. Szájer Józsefnek feltett kérdésre, a politikus válaszából kiderült, hogy Janus-arcúak-e a politikusok. Mint ahogyan a honatyák közötti személyes kapcsolatokról szólva az országgyűlési képviselő azt is kifejtette, hogy különböző pártok képviselői között a történelmi erkölcsiség kérdéséhez különböző módon történő viszonyulásuk képezik a közös viták tárgyát.
    Sopron országgyűlési képviselőjén kívül még több ismert politikussal készült interjú kulisszatitkaiból is kiderült néhány, nyilván azok közül, amelyek kiderülhetnek…


***

A könyvben szereplő politikusok:

Csabai Lászlóné (MSZP), Csapody Miklós (MDF), Dávid Ibolya (MDF), Deutsch Tamás (Fidesz), Donáth László (MSZP), Fodor Gábor (SZDSZ), G. Nagyné Maczó Ágnes (FKGP), Herényi Károly (MDF), Illés Zoltán (Fidesz), Isépy Tamás (Fidesz), Keleti György (MSZP), Kóródi Mária (SZDSZ), Kovács László (MSZP), Kuncze Gábor (SZDSZ), Kupa Mihály (Centrum Párt), Pallag László (FKGP), Pokorni Zoltán (Fidesz), Szájer József (Fidesz)



2002. március 22., péntek 00:24


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület