CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 3., pĂ©ntek, Tímea, Irma napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

ELISMERÉSEK. Pintér Sándor belügyminiszter a nemzeti ünnep alkalmából Pesztenlehrer Lajos tűzoltó ezredesnek, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság igazgatójának főtanácsosi címet adományozott. Kőváriné Lengyel Erzsébet, a megyei közigazgatási hivatal főmunkatársa és Csaplár Zoltán, Lébény polgármestere belügyminiszteri dicséretben részesült.

ÜNNEPÉLYES ALÁÍRÁS. A Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács tavaly decemberben több mint egymilliárd forint elosztásáról döntött. A tanács Phare 2001 Tükörprogram pályázatára összesen 175 pályázat érkezett, ebből hetvenhármat támogatott a testület. A nyertes pályázatokkal kapcsolatban ma 9 órakor a győri Megyeháza Gobelin-termében írják alá a szerződéseket.

HÍVŐK EZREI zarándokoltak vasárnap Győrbe, a Könnyező Szűzanya búcsújára. Érkeztek hívők az ország minden részéből, valamint szép számmal a Felvidékről is. Pénteken az egyházmegye papsága volt a kegyhelyen, az atyák közösen újították meg papi fogadalomtételüket.

KAPUVÁRON  ma ér véget az egészségnevelési hét. A Rábaközi Művelődési Központban 17 órától Sors-megélés, gondviselés címmel Bolberitz Pál pápai prelátus tart előadást, majd Ballagi Farkas igazgató-főorvos az érrendszer karbantartásáról, Papp Lajos Széchenyi-díjas egyetemi tanár pedig a tiszta szívről szól. A rendezvény-sorozatot Bajtay András megyei tisztifőorvos értékeli és zárja.

KITÜNTETÉS. A Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma kitüntetettjei között március 15-én ott volt Pátkai Balázs is.  A Győri Balett magántáncosa Harangozó Gyula-díjat vehetett át.

TÜRELMI IDŐ. Egy év türelmi időt kaphatnak a felsőoktatási intézmények hallgatói arra, hogy záróvizsgáikat nyelvvizsga nélkül is letehessék. Az Oktatási Minisztérium tervei szerint a nyelvvizsga az idén még a diploma kiadásának és nem a záróvizsgára bocsátásnak lesz a feltétele.

ÚJ VONATOKAT indít Győr és Bécs között június 16-tól a MÁV és az Osztrák Államvasutak.  A napi három pár vonattal a cél, hogy a turisták inkább a tömegközlekedést vegyék igénybe, csökkentve ezzel a hegyeshalmi határátkelőhely forgalmát.

A  FOUR FATHERS énekegyüttes ad műsort vasárnap a kapuvári Rábaközi Művelődési Központban. A Hanglemez című új lemezbemutató koncert 18 órakor kezdődik.

ISMerős CÍMMEL jelent meg az Ifjúsági és Sportminisztérium új lapja. Bevezetőjében olvasható: „mindazokról szól, akik kihasználták a lehetőségeket és mindazokhoz szól, akik keresik a lehetőségét, hogy kövessék azok példáját, akik elhitték, hogy ha a maguk erejét, munkáját egy közös cél érdekében a közjókra fordítják, mindannyiunk szebb jövőjét építik”.

KONFERENCIA BÁBOLNÁN. Az alternatív állatgyógyászat, állattartás és élelmiszertermelés témaköreivel foglalkozó konferencia lesz április 12-13-án Bábolnán. Akik tudásukat, tapasztalatukat és ismereteiket az érdeklődőkkel szeretnék megosztani, dr. Mátray Árpádot hívhatják a következő telefonszámokon: 34-368-698; 30-9616-008.

JUBILEUM. Százöt éve, március 25-én született Sövényházán Bánhegyi Jób József irodalomtörténész, bencés főiskolai tanár. 1925-ben néhány hónapon át ő tanította Habsburg Ottót. Magyar irodalomtörténetet is írt.



2002. március 24., vasárnap 12:06


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület