CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 18., szombat, Erik, Alexandra napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Szent Benedeket, Európa védő-szentjét ünnepelték a pannonhalmi bazilikában. A megjelenteket Várszegi Asztrik főapát köszöntötte. A szentmisét Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek celebrálta.

Zárva lesz az okmányiroda. A kapuvári okmányiroda a választási adat-rögzítési fel-adatok zavartalan elvégzése érdekében április 8-án és 22-én zárva tart. Halaszthatatlan ügyekben mindkét napon a fertődi okmányirodában lesz ügyfélfogadás.

Könyvkiállítás. A lektűr 150 éve címmel nyílt könyvkiállítás a mosonmagyaróvári Huszár Gál Városi Könyvtárban. A tárlat első részét tavaly láthatták az érdeklődők, most az 1945-2000 köz-ti időszak sikerkönyveit ismerhetik meg április 7-ig.

Májusi Haydn-fesztivál. A kismartoni (Eisenstadt) Esterházy-kastélyban május elseje és ötödike között tartott rendezvényen neves együttesek előadásában a zeneszerző minden kvartettje elhangzik.

Magyarigazolvány. Eddig 250 ezer határon túli magyar igényelt magyarigazolványt. Az okmányokat folyamatosan adják ki a megyei közigazgatási hivatalokban.

Óvári sárkány-könyv. Megjelent a Piarista iskola gondozásában az intézmény diákjainak és tanárainak antológiája. A könyvet kiadóként Pályi Gábor jegyzi, a borítót tervezte, az illusztrációkat készítette Matusz Péter grafikusművész.

Ifjúsági szervezetek, közösségek és programok támogatására a jelenlegi kormányzati ciklusban 1,7 milliárd forint állt rendelkezésre. Ebből az összegből több mint nyolcszáz millió forintot a regionális tanácsok pályázatok alapján ítélték oda.

Köztéri alkotások. Új Szent István-szobrok Nyugat-Pannóniában címmel közöl tanulmányt a Vasi Szemle legújabb száma. A nyugat-dunántúli régióban fellelhető köz-téri alkotásokról – a mosoni szoborról is, Lebó Ferenc munkájáról – Salamon Nándor művészettörténész ír.

Pályázat. A Népművészet Ifjú Mestere címre két kategóriában írtak ki pályázatot. A pályázatokat április 20-ig kell eljuttatni a következő címre: Hagyományok Háza Népművészeti Műhely 1011 Budapest, Corvin tér 4. Bővebb felvilágosítás a 201-4492-es telefonszámon kérhető.

Testületi ülést tartottak Kapuváron. Többek között beszámoló hangzott el a köz-rendről és a közbiztonságról, valamint a gyermekjóléti szolgálat működéséről. A városatyák döntöttek az önkormányzati intézmények fenntartási, felújítási munkáiról is.

Valaki arcképe címmel Kondor Bélára emlékeznek április 9-én a mosonmagyaróvári Fehér Ló Közösségi Házban. Az irodalmi kávézó vendége 17 órától Pálfy Margit elő-adóművész.

A Műemlékvédelem idei első számában Fejérdy Tamás számol be a világörökség bizottság helsinki üléséről. Malina János Az újjáéledő Eszterháza címmel jegyez cikket a kulturális örökségvédelmi folyóiratban.



2002. április 01., hétfő 11:02


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület