CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 2., csütörtök, Zsigmond napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Civitas Hírmagazin 2000.10.04.

A Doborjáni Ferenc Speciális Oktatási és Nevelési Intézmény október 6 -án ünnepeli fennállásának 50. évfordulóját. A jubileum alkalmából ünnepi beszédet mond Ivanics Ferenc, a Megyei Közgyűlés elnöke. A szakmai köszöntők után díjat adnak át, és emléktáblákat avatnak fel. Az ünnepi programban szakmai előadások is szerepelnek.

A tízéves fennállását ünneplő Lions Club Sopron különleges és értékes ajándékkal, egy XVIII. századi olasz fajansz kancsóval ajándékozta meg a Soproni Múzeumot az elmúlt hétvégén. A műtárgyat Kigyóssy András soros elnök adta át Nemes András múzeumigazgatónak.

Találkozót szervez a Csökkent Munkaképességűek és Rokkantnyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesülete keretén belül működő Szivárvány Klub október 14 -én délelőtt 10 órakor a Major köz 3.szám alatt.

Sopron Megyei Jogú Város Jegyzője értesíti a lakosságot, hogy havi ügyfélfogadási napját október 1-től minden hónap második szerdáján 9 és 12 óra között tarja.

Az Idősek Nemzetközi Találkozóját és a 7. Soproni Tudományos Szakmai Konferenciát rendezik meg október 4-6 között városunkban. A Pannónia Med Hotelben ma kezdődő konferenciát Harrach Péter szociális és családügyi miniszter nyitja meg.

Az Őszi Könyvtári Hét az idén október 9-én kezdődik el a Széchenyi István Városi Könyvtárban. Ehhez kapcsolódik a városi Könyvtár felhívása:

Prózamondó versenyt hirdetnek általános iskolásoknak: olyan történet, mese, monda, legenda elmondását kérik a versenyzőktől, amely Sopron város vagy egykori vármegye területén levő emlékhelyhez, tárgyhoz, vagy itt élt, ill. tartózkodott személyhez fűződik. Jelentkezni lehet a kurucdombi fiókkönyvtárban legkésőbb október 6-án pénteken 17 óráig.

A soproni Városi Könyvtár helyismereti gyűjteményének teljesebbé tételéhez kérjük a segítségüket. Ezért megvásárolnák, ill. másolatot készítenének azokból a hiányzó dokumentumokból, amelyek a könyvtárból hiányoznak, vagy nem található meg a teljes sorozat. További információk a 311-377/19-es t. számon.

Éles lőgyakorlatot tartanak ezen a héten a harkai katonai lőtéren október 5-én, 6-án, 7-én. Kérik a lakosságot, hogy ezt a helyszínt ebben az időpontban kerüljék el - biztonságuk érdekében.

"Minden idős ember egy-egy vallomás ...”, felhívás a nyugdíjasokhoz: a Széchenyi István Városi Könyvtár a Sopron Megyei Jogú Város Szociális Hivatalánál olyan pályázatot nyert, amely lehetővé teszi, hogy 50, minimál nyugdíjon élő ember ingyen iratkozhasson be a könyvtárba. Ezért kérjük Önöket, hogy a korrekt elbíráláshoz az előző havi nyugdíjszelvényüket hozzák magukkal az ingyenes beiratkozásra, az Őszi Könyvtári Hét keretében október 10-én, 15-18 óra között.

Boros László, a Kuruc domb és környéke szocialista önkormányzati képviselője pénteken délután fél háromtól négy óráig fogadóórát tart a Magyar utca 24.szám alatti MSZP Irodában. Varga Gyula Bánfalva- Brennberg - Görbehalom szocialista önkormányzati képviselője szombaton este hét órától fogadja az érdeklődőket a Bánfalvi Könyvtárban.



2000. oktĂłber 04., szerda 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület