CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 18., szombat, Erik, Alexandra napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

II. János Pál pápa megáldotta azt a harangot, amely négy Balaton-vidéki település összefogásával készült, s amelyet száz fős zarándokcsoport kísért el Rómába Márfi Gyula veszprémi érsek vezetésével. A Szentatya magyarul köszöntötte a zarándokcsoportot, s mint mondta, a harang hirdesse Krisztus békéjét és az emberek közti egyetértést.

Fertő-kártya. A hónap második felétől ingyen látogathatják azok a turisták a soproni múzeumokat és a nagycenki Széchenyi-emlékmúzeumot, akiknek Fertőkártyájuk van. A kártyához azok juthatnak hozzá, akik legalább egy vendég éjszakát eltöltenek valamelyik Fertő-parti szálláshelyen.

Tavasz van! Gyönyörű! címmel József Attila és a költészet napja tiszteletére lesz versmondóverseny a Flesch Károly Kulturális Központban. A rendezvény április 11-én 16 órakor kezdődik.

Visszatérítés. Áprilistól minden kereskedő jogosult lesz az általános forgalmi adó (áfa) visszatérítésére a nála vásárló külföldi utasok részére. Áprilisig ezt a tevékenységet az adóhivatal engedélyéhez kötötték.

Énekverseny. Idén is megrendezik az országos Veszprémi Énekversenyt. Az elődöntőt április 19-én és 20-án tartják. A versenyre – opera és műdal, operett, népdal és magyar nóta, musical, táncdal és dzsessz kategóriában – április 10-ig lehet jelentkezni. Bővebb információ a 06 88/329 023-as telefonszámon kérhető.
 

Fényírók fesztiválja. Kapuvár is csatlakozott a Médiawave rendezvényéhez. A fényírók fesztiválja április 26-án kezdődik és május 4-ig tart, a  program egyik látványossága a Kis-Rábára épülő víziszínpadon lesz, ahol bemutatnak egy Hany Istókról szóló darabot is.

Makettverseny. A Mosonmagyaróvári Makettező Klub április 12-14. között nem-zetközi makettkiállítást és – versenyt rendez a Flesch Károly Kulturális Központban. Az eredményhirdetést ápri-lis 14-én délben tartják.

„Nyit” a Balaton. A siófoki Aranypart kemping és Szántódpuszta idegenforgalmi és kulturális központja nyitja ki legkorábban a kapuit a Balaton déli partján működő nyári turisztikai létesítmények közül. A nyaraló-telep április 26-án nyit.

A módosított névjegyzék ma délután négy óráig, illetve április 19-én 16 óráig megtekinthető a polgármesteri hivatalokban. Április 6-án nulla órától április 7-én este hét óráig illetőleg április 20-án nulla órától április 21-én este hét óráig kampányt folytatni tilos.



2002. április 05., péntek 22:20


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület