CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 2., csütörtök, Zsigmond napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Közélet  

Dr. Szájer József (Fidesz-MDF)

Képviselőjelöltek a soproni I. fordulós választási eredményekről III.

    Dr. Szájer József Sopron országgyűlési képviselője és a Fidesz-MDF képviselőjelöltje a választások első fordulójában 18887 szavazatot kapott, amellyel a Győr-Moson-Sopron Megye 7. számú egyéni választókerületben listavezetőként 48,69 százalékkal első helyen áll.

- Nagyon örülök annak és egyben nagyon köszönöm azt, hogy minden második soproni választópolgár rám szavazott - jelentette ki dr. Szájer József. Sopronban egyetlen párt egyetlen jelöltje sem kapott még ennyi szavazatot az eddigi választás egyikén sem. A 48,69 százalékos eredmény országos viszonylatban is kiemelkedő. Köszönöm mindazok szavazatát, akiknek támogatása révén az első fordulóban a más pártok jelöltjeihez képest jelentős fölénnyel – a lista első helyezettjeként – kerültem a 7 választókerületben a lista élére. Ez a soproniak szavazataiban jelentkező bizalom mindenképpen annak szól, hogy Sopron sokat fejlődött a polgári kormány által támogatott építő munka lehetőségeit kihasználva és szól a szavazás mindannak a látható és tapasztalható eredménynek, amelyeket Sopron a polgári kormány alatti időszakban elért. A Fidesz-MDF listára szintén minden második ember szavazatát adta; ez megerősít abban, hogy a soproniak a négy évvel ezelőtt megkezdett polgári építkezés folytatását szeretnék ugyanúgy Sopronban, akárcsak a környező településeken és az országban egyaránt.

- Megyei szinten a Fidesz-MDF három képviselőjelöltje egyéni jelöltként már mandátumot szerzett. A Fidesz frakcióvezetőjeként hogyan értékeli a választás megyei és országos eredményét
- A megyében elért eredmény, a rendkívüli magas részvételi szám mellett azt jelenti, hogy a megyében is minden második választópolgár szintén a Fidesz-MDF polgári összefogására szavazott. Az én esetemben is néhány száz szavazaton múlott az, hogy már az első fordulóban megszerezzem a mandátumot. Az elért 48,69 százalék szavazati arány Sopronban az eddigi legmagasabb, I. fordulóban soproni egyéni országgyűlési választókerületben elért eredmény.
Azt gondolom, hogy a polgári erők győzelme biztosíthatja Sopron és térsége stabil, biztonságos fejlődését. Ezért az április 21-i, második fordulóban újból kérem azoknak is a támogatását, akik az elsőben rám szavaztak.
Azokon a helyeken, az ország fejlettebb régióiban, ahol erőteljesen előrehaladott a polgárosodás nagyon jól szerepeltek a Fidesz-MDF jelöltjei; a Dunántúl északi része ebből a szempontból kiemelkedő eredményeket produkált.

- A választások országos eredménye döntetlen. Természetesen a Fidesz-MDF lista alakulását illető várakozások magasabbak voltak az első fordulóban elértnél. Csalódottságra azért nincsen ok, hiszen a polgári erők – amelyek soha ekkora mennyiségű szavazatot még nem kaptak – jól szerepeltek. Így a második forduló lehetőséget teremt arra, hogy azt a kis különbséget, amellyel még jelenleg a MSZP vezet, a parlamenti választások második fordulójában a Fidesz-MDF a polgári összefogást támogatókkal együtt, behozza. Ehhez feltétlenül szükséges, hogy mindenki ismételten menjen el szavazni. Négy évvel ezelőtt a mostaninál sokkal drámaibb volt az első forduló utáni helyzet, hiszen, akkor mintegy 4 százalékkal vezetett az MSZP a Fidesz előtt. 2002. április 21-én, a második fordulóban, a kiesett kispártok szavazóira is számítunk, mindazokra, akik azt szeretnék, hogy az országban folytatódjék a nyugodt építő munka. Számítunk mindazokra, akik azt szeretnék, hogy a mindennapjaik nyugodt körülmények között folyjék és ne a minden területen bekövetkező radikális változások akadályaihoz kelljen igazítani a normális, mindennapi tevékenységeket.
- Az első forduló eredményeit a négy évvel ezelőttiekkel összehasonlítva, az tapasztalható, hogy 1998-ban jóval kevesebb helyen állt első helyen a Fidesz jelöltje, és fontos, hogy a második fordulóra ezek az arányok jelentős mértékben megváltoztak. A következő két hétben folytatjuk azt, amit eddig is tettünk: az elmúlt négy év teljesítményét és a jövőre vonatkozó terveinket, programunkat ismertetjük meg a polgárokkal. Az elkövetkezendő két hétben minden választópolgár aktivitására és támogatására szükségünk lesz. Tudjuk, hogy a másik oldal képviselői azt próbálják elhitetni, hogy az MSZP megnyerte a választást. Ez nem igaz. A verseny jelen pillanatban nyitott, a mérkőzés döntetlenre áll, és nagyon bízunk abban, hogy ahogyan négy évvel ezelőtt, úgy 2002-ben is, a második fordulóban jelentősen megnövekedik a választók szavazatainak száma, aminek eredményeképpen az egyéni mandátumoknak a többségét sikerül országos szinten elnyernünk.

    Mi továbbra is pozitív kampányt kívánunk folytatni, és őszintén remélem, hogy Sopronban az ellenfelek is tartják magukat ahhoz, az alapvetően kiegyensúlyozott kampányhoz, amely az elmúlt időszakban egy polgári városhoz méltóan zajlott. Mi akkor sem fogunk negatív kampányba, ha a riválisaink esetleg más stratégiához folyamodnak. Nemekből nem lehet országot építeni. Egy ország csak az igenekből épülhet fel, ezért a pártok közötti versenyben a programok összemérése kell hogy legyen a mérce. Ezzel kapcsolatosan jók a soproni tapasztalatok.

- A Fidesz és a polgári összefogás optimista
- Bizalommal nézünk az elkövetkező két hét elé. Az összefogásra a győzelemhez tovább is szükség van.
Sopronnak alapvető érdeke, hogy az elkezdett tervek, beruházások – amelyek révén a több évtizedes politikai és gazdasági elnyomottság okozta hátrányok csökkentését kívánta polgári kormány elérni – folytatódjanak.
    Az itt élők tudásának, szorgalmának, közismert lokálpatriotizmusának számos eddigi kiemelkedő eredményének megtartásához – a 85-ös út korszerűsítése, Erzsébet-kórház rekonstrukciója, szociális bérlakások, Konferencia és Kulturális Központ – valamint a már elkezdett tervek – Zeneiskola, labdarugó-stadion, szennyvíztisztító-projekt – befejezéséhez szükséges a polgári összefogás folyamatossága, azért, hogy az eddig befektetett munka és energia révén Sopron és térsége a polgári kormány által eddig is támogatott, jelentős gazdasági, idegenforgalmi és kulturális jövője biztosított legyen.
    Ehhez szükség van minden a városa jövőjéért felelősen gondolkodó soproni támogatására és együttműködésére.
 

Kapcsolódó cikk: http://cyberpress.sopron.hu/article.php?id=5095
 



2002. április 11., csütörtök 00:39


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület