CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 2., csütörtök, Zsigmond napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Megyei rendőrnap Mosonmagyaróvár ad otthon a megyei rendőrnapnak ma 10 órától. A rendezvény ünnepi állománygyűléssel kezdődik a Flesch Károly Kulturális Központban. Ezt követően sportprogramok lesznek.

Höveji harangszentelés Ma 9 órakor kezdődött a höveji templomban a harangszentelés, valamint az adományozó levél megáldása. Előbbit Pfeiffer Ferenc esperes, utóbbit dr. Kovács Endre alperjel végzi.

Koncert Kapuváron Tátrai Tibor és Szűcs Antal Gábor latin koncertje április 28-án lesz a kapuvári Rábaközi Művelődési Központban. A rendezvény 18 órakor kezdődik.

Kutató diákok Északnyugat-dunántúli iskolákból érkezett kutató diákokat köszöntöttek a győri városházán. Környezetvédelem, ökológia kategóriában első lett Kiss Márton, Supka Zsófia, a soproni Szent Orsolya iskolából (tanár: Oláh László); biológia, biokémia, kémia kategóriában a harmadik Strammer Erzsébet a soproni Líceumból (tanára: dr. Németh Zsolt).

Konferencia az egészségturizmusról. Tavaly a gyógyturizmusba 21,8 milliárd forint központi forrás áramlott, s ebből az összegből 43 fürdőt és 5 szállodát fejlesztettek – hangzott el a Békéscsabán tartott konferencián. A fürdőfejlesz-tésre szánt források az 1998-as összeghez képest 2001-ben a 73-szorosára növekedtek.

Fatiffanik Ezzel a címmel látható Farkas László kiállítása a Föld napja tiszteletére a mosonmagyaróvári Flesch Károly Kulturális Központban. A tárlatot május 11-ig tekinthetik meg az érdeklődők, vasárnap kivételével naponta 14-19 óráig.

Mediawave Tegnapelőtt megkezdődött és május 5-éig tart a nemzetközi művészeti fesztivál. Az események központja Győr, de Kapuvár, Komárom, Rábapatona, Vének, Dunaszerdahely, Komarno és Kolozsvár is otthont ad programoknak. A Mediawave gerincét filmvetítések alkotják.

Középiskolai felvételik Végéhez érkezett a középiskolai felvételi eljárás: a héten postázták az iskoláknak az egyeztetett fel-vételi jegyzéket. A diákok május 9-éig kapnak értesítést arról, hova vették fel őket. A továbbtanulást választó 122 ezer 478 diákból várhatóan nyolcvanezren az első helyen megjelölt intézményben tanulhatnak tovább.

Vásárok Vasárnap Csornán lesz közútijármű-vásár. Május 8-án országos kirakóvásárt tartanak a városban.



2002. április 27., szombat 13:42


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület