CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 3., pĂ©ntek, Tímea, Irma napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

 
 

A daganatos megbetegedésben szenvedõk megsegítése érdekében létrehozott Tumor Alapítvány a megyei kórház megsegítése után felajánlással fordult a soproni Erzsébet Kórházhoz is. Dr. Félegyházi Árpád, az intenzív osztály vezetõje az Ikva Rádiónak elmondta, hogy leginkább a mellkasgyógyászatnak lenne szüksége egy EKG készülékre, ezt követõen a nõi inkontinencia megoldásához szükséges mûszer következik a fontossági sorrendben.
Amennyiben az alapítványi keretbõl futná, szívesen fogadnának még a sebészeti osztályon is egy három csatornás EKG készüléket.
A belgyógyászati jellegû tumorokat két részre lehet osztani, a hematológiai tumorokat nem az Erzsébet Kórházban kezelik, ez vagy a szombathelyi kórház hatásköre, vagy speciális gyermekklinikai kezelést és utángondozást igényel.
A sebészeti jellegû daganatokat /béltumor, urológiai tumor, stb/ az Erzsébet Kórház tudja kezelni. 600 sebészeti beavatkozást igénylõ tumoros beteget tartanak nyilván éves viszonylatban.
A Tumor Alapítvány az igények kielégítéséhez megyei szinten, ill. a város polgáraitól is segítséget vár. A beszerzendõ mûszerek összege megközelíti a másfél millió forintot. Magyarországi gyógyászati termékeket forgalmazó cégektõl vásárolják majd meg a készülékeket, amennyiben összegyûlt a pénz.
A Tumor Alapítvány ígérete szerint elõreláthatólag jún. 28-án ünnepélyes keretek között adják majd át az Erzsébet Kórházban a fontos gyógyászati eszközöket.
Jó hír, hogy egy félmillió forint értékû EKG készülékkel már gazdagodott is az Erzsébet Kórház. A felajánlást Vagdalt Lajos soproni vállalkozó tette, aki élete során már hosszabb-rövidebb idõt eltöltött különbözõ kórházakban, így jól tudja, milyen fontosak a megfelelõ mûszerek az orvosi ellátás mellett. A vállalkozó reméli, hogy példáját a soproniak közül mások is követik majd. A készüléket az adományozótól dr. Vargha Péter fõigazgató fõorvos és dr. Félegyházi Árpád osztályvezetõ fõorvos vette át.
 
 



1999. április 02., péntek 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület