CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 4., szombat, Mónika, Flórián napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Sopron és Bad Wimpfen: Jubileumi Est-Folytatódik a Német Kultúrhét

Sopron és Bad Wimpfen közötti testvérvárosi szerződés aláírásának 10. évfordulóját Jubileumi Esttel ünnepelték meg a Hotel Sopronban a két város proeminens személyiségeinek részvételével. Az ünnepségre mintegy 60 vendég érkezett Bad Wimpfenből, élükön Claus Brechter polgármesterrel, akiket dr. Gimesi Szabolcs polgármester köszöntött. Edith Rappold – aki sokat tett a két város barátságáért, eredményes együttműködéséért – átvette a soproni képviselőtestület álal adományozott Sopronért Díjat. A rangos rendezvényen Bad Wimpfen polgármestere mellett köszöntőt mondott Jakob von Wagner, a Német Szövetségi Köztársaság nagykövetségének kulturális referense, Michael Töltl a Sopronért Kulturális Egyesület elnöke, Wild Róbert a MNOÖ Soproni Irodájának vezetője, Krisch Magdolna, a Sopron és Környéke Német Kultúrklub elnöke.

A VII. Német Kultúrhét rendezvényeként tartották a tegnap a VII. Német Kórustalálkozót. A Fő téren Krisch Magdolna a Soproni Német Önkormányzat és Sopron és Környéke Német Kultúrklub  nevében köszöntötte a résztvevő kórusok közel ötszáz tagját.
Sopron Megyei Jogú Város nevében Dr. Payer Erzsébet alpolgármester, a Magyarországi Német Kórusok Szövetségének nevében az elnök, Heilich Ferenc köszöntötte a 16 résztvevő kórus és a hallgatóság tagjait. A mai napon további programokkal folytatódik a rendezvénysorozat: 10 órától a Fő téren a                résztvevő kórusok hangversenye 10 órakor  Batthyány téren hagyományos koszorúzási ünnepség lesz a Rákóczi szobornál a a Rákóczi növendékek, hadapródok és Zrínyi Ilona Növendékek Együttes Baráti körének részvételével.
2 órakor a Vinosseum Hotel Sopron Borház ünnepélyes megnyitójára kerül sor.

Dr. Habsburg Ottó, a Nemzetközi Páneurópai Unió elnöke Utunk Európába címmel tart előadást május 13-án, hétfőn, 15 órakor a Megyeháza dísztermében.
A Csökkent Munkaképességűek és Rokkantnyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesületének 10 éves jubileumi ünnepsége lesz május 13-án, 16 órakor a Gyermek- és Ifjúsági Központban. Köszöntőt mond Világos Katalin az egyesület elnöke és Földes Tamás, a Szociális Foglalkoztató igazgatója. A kiállítást megnyitja: Tengerdi Antal alpolgármester.

Haláljog a címe Jelenczki István filmjének, amelyet május 15-én, szerdán 17.30-kor láthat a soproni közönség a Berzsenyi Dániel Evangélikus Gimnázium (Líceum) dísztermében. A rendezvényt a Bencés Diákszövetség Soproni Szervezete és a Berzsenyi Dániel Evangélikus Gimnázium (Líceum) közösen szervezi.

Május 18-án, szombaton, 16 órakor a BDEG Líceum dísztermében a filmvetítés kapcsán Az eutanáziáról témában kerekasztal beszélgetésre hívják az érdeklődőket.. A Bencés Diákszövetség Soproni Szervezete és a Berzsenyi Dániel Evangélikus Gimnázium (Líceum) szervezte beszélgetést vezeti: Jelenczki István filmrendező. Meghívott vendégek: dr. Papp Lajos, szívsebész professzor, dr. Vezsenyi Károly intenzív terápiás főorvos.

Megjelent Gabnai Sándor evangélikus lelkész, Az 50-es évek(újabb adalékok a Soproni Evangélikus Egyházközség történetéhez) című gyülekezettörténeti könyve. Kapható a lelkészi hivatalban és a gyülekezeti iratterjesztésben.



2002. május 12., vasárnap 12:25


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület