CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 4., szombat, Mónika, Flórián napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Mediawave 2002-Csorna: Népművészeti hét; vidékfejlesztés - Mecsér: Falusi és Agroturizmus

Mediawave 2002 - Dokumentumfilmek nemzetközi versenye
Szombaton ért véget a fényírók fesztiválja. A programoknak Győr mellett Kapuvár, Komárom, Rábapatona, Vének, a szlovákiai Dunaszerdahely és Révkomárom, valamint az erdélyi Kolozsvár adott otthont. Döntött a dukumentumfilmek zsűrije. A legjobb dokumentumfilmért járó díjat a romániai Lakatos Róbert Csend-ország című munkája kapta. A legjobb animációs film a Három nyulak, illetve az Aranyalmafa című mű (alkotóik: Kispál Éva és Lévai Dóra); a leghumorosabbnak járó díjat Stefanovics Angéla, Végh Zsolt és Kálmánchelyi Zoltán vehette át a Legkisebb film a legnagyobb magyarról című munkájukért. A fődíjat a brit Grant Thoburnnek ítélték oda az Anya, nézd! című kisjátékfilmért.

Népművészeti hét a Csornai Múzeumban
Minden okunk megvolna rá, hogy megszépítsük azt, amit a rábaközi népművészetről, s különösképpen a hímzésekről tudunk, de ezúttal inkább azt híreljük, hogy népművészeti hét rendezvényeire várják az érdeklődőket a Csornai Múzeumba. Május 14-én (kedd) 15 órától a szálhúzásos, vagdalásos technikával készült rábaközi vászonhímzések mintáit és öltéstechnikáit mutatja be Székely Erzsébet. Másnap 15 órától Csapó Frigyesné beszél a szabadrajzú rábaközi hímzés hagyományáról és továbbéléséről. Csütörtökön dél-után három órától ismét Székely Erzsébet áll előadóként a közönség elé, hogy a csornai fehér- és aranyhímzés mintakincsével és öltéselemeivel ismertesse meg a hallgatóságot. Az öltéstechnikai bemutatókat a múzeum kutatószobájában tartják. A csornai rendezvényeket a megyei önkormányzat kulturális bizottsága támogatja.

Nyitott falvak, porták Vidékfejlesztési modellek 2002-ben
A csornai polgármesteri hivatalban p;nteken az FVM Nyugat-dunántúli Regionális Vidékfejlesztési Iroda szervezte sajtótájékoztatót tartottak az országos vidékfejlesztési program Győr-Moson-Sopron megyei tapasztalatairól. Mint ismert, a Nyitott falvak, porták, gazdaságok, műhelyek – vidékfejlesztési modellek 2002-ben című programot a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium kezdeményezte.

Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége
Dr. Csizmadia László elnök vezetésével hétfőn Mecséren tartotta elnökségi ülését a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége. Az elnökség a Győr-Moson-Sopron Megyei Falusi Turizmus Egyesület meghívását fogadta el.
A rendezvényen szó volt a turizmus egyesület, illetve a szövetség helyzetéről, feladatairól, jogszabályváltoztatási igényekről, bizottságok felállításáról, együttműködési meg- állapodásokról, arculatkialakítási pályázat kiírásáról, kutatási témákról, hatékonyságelemzésről. Beszéltek a falusi turizmus képzési tematikai korszerűsítéséről, az oktatási intézmények bevonásáról a munkába. Az elnökség tagjai termékfejlesztésre is javaslatokat tettek.



2002. május 12., vasárnap 12:47


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület