CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 24., szerda, György napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  

Európai fiatalok találkoznak Fertődön

    Carmen Navalón Pérez a spanyolországi Albacete tartományból nem véletlenül és nem turistaként érkezett Fertődre.
    Egyik szervezője annak a nemzetközi ifjúsági tábornak, amelyet az európai integrációs gondolat jegyében 1987-ben indítottak útjára, s évente tartottak különböző európai színhelyeken Németországtól Olaszországig, Spanyolországtól Lengyelországig, Csehországig, Franciaországig. Az eddigi tizennégy táborban összesen mintegy ezer fiatal vett részt több mint húsz országból Belgiumtól Moldáviáig, Hollandiától Törökországig, Dániáig, Svájcig, Angliáig, Szlovéniáig.

    Magyar résztvevőkről is szól a krónika, idén lesz viszont az első alkalom, hogy július 26. és augusztus 12. között Magyarországon, közelebbről Fertődön találkoznak a fiatalok.
- Az előkészítő munka már fél évvel ezelőtt megkezdődött – mondta Ivanics Ferenc, Győr-Moson-Sopron Megye Közgyűlésének elnöke, országgyűlési képviselő a napokban Fertődön tartott sajtótájékoztatón – A megyének a pforzheimi járással kötött együttműködési megállapodása irányította a figyelmünket a táborra. Örülünk annak, hogy a szervezők a megyét választották.
    Reméljük, hogy az Európából hozzánk érkező fiatalok elviszik jó hírünket.
    Jörgen Hörstmann, a pforzheimi járási ifjúsági hivatal munkatársa, főszervező arról szólt, hogy a különböző kultúrájú, anyanyelvű és vallású fiatalok zenei, színházi, modern tánc és fotó workshopok (műhelyek) keretében ismerhetik meg egymást, cserélhetik ki tapasztalataikat. Kétnapos kenu túrán, egynapos budapesti kiránduláson gyarapíthatják élményeiket, tanfolyamon ismerkedhetnek a magyar nyelvvel és a magyar ételekkel, ezen kívül kedvükre sportolhatnak.
    A 15. Nemzetközi Ifjúsági Tábor többnyelvű programfüzete felsorolja a különböző tartományok nemzetközi partnerkapcsolatait, közli Ivanics Ferenc köszöntőjét, a Fertő-Hanság Nemzeti Park, valamint Fertőd és az Eszterházy Kastély leírását és a részvételi feltételeket. Magyar fiatalok a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat Hivatala Európai Integráció és Nemzetközi Kapcsolatok Osztálya 9021 Győr, Árpád út 32. címen kérhetnek információt. Fax: 96/522-223. E-mail: enovak@gymsmo.hu.

P. M.

Kapcsolódó oldalak és információk:

www.interyouca.com



2002. május 14., kedd 16:39


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület