CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 7., kedd, Gizella napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  


A 2002-es önkormányzati választásokon nem vállalja a polgármesteri jelölést Sopron jelenlegi első embere, Dr. Gimesi Szabolcs. A Szövetség Sopronért Egyesület tájékoztatóján elhangzott: Gimesi 8 év után biztos, hogy távozik posztjáról. A jelenlegi polgármester indokai között említette az uniós csatlakozást, mely új feladatokat ró majd a város vezetésére, melyhez szerinte friss erő szükséges. Döntése előtt a város, a családja, és a személyes érdekeit próbálta egyeztetni, mindezek alapján pedig jelenleg úgy gondolja: képviselőként igen, polgármesterként azonban már nem kíván újabb 4 évig politizálni. Összegyűjtött tapasztalatait megpróbálja kijelölt utódjának, a Szövetség Sopronért jelenlegi elnökének, Dr. Szekeres Csabának átadni. Gimesi Szabolcs 1994 decembere óta vezeti a Hűség Városát, előtte 24 évig közigazgatási feladatokat látott el. Tervei szerint a jövőben az képviselői munka mellett a Soproni Egyetemen jogi ismereteket fog oktatni.

Felfüggesztette a segélyvonal működését, valamint az ingyenes anonim hív-szűrést az AIDS Segély Alapítvány Sopronban. Az intézkedésre azért volt szükség, mert a szervezet nem tudta tovább finanszírozni a laboratórium és a zöldszám költségeit. Bognár Béla, az alapítvány kuratóriumi titkára elmondta: az egészségügyi tárca 2001 óta nem fizeti a laboratóriumi költségeket. Ezáltal Magyarország egyetlen olyan szűrőállomása szűnt meg, amelyet civil szervezet és nem egészségügyi intézmény hozott létre. A soproni segélyvonal, és a szűrőállomás 1995 óta működött, ez idő alatt 37 ezer alkalommal fordultak hozzájuk segítségért. Az AIDS Segély Alapítvány tagjai úgy gondolják: az év második felétől ismét működhet a névtelen hív szűrés a Magyar utca 14. szám alatt, ehhez azonban elő kell teremteni az éves költségvetés forrásait, amely körülbelül 800 ezer forintot jelent. Az összeget más civil szervezetekkel való együttműködéssel, állami és önkormányzati támogatással kívánják előteremteni.

A Vöröskereszt soproni szervezete holnap délelőtt a SOFÉS Rt, a FALCO Rt, a Lővér Sütő Rt és a Határforgalmi kirendeltség munkatársainak szerveznek véradást a területi vérellátó intézetben Sopronban a Győri u. 15. szám alatt.

A Rendészeti Szakközépiskola rendőr hallgatói forgalomirányítási gyakorlatot hajtanak végre ma és holnap 8.00-13.00 óra között Sopron területén, az alábbi útkereszteződésekben: Csengery-Arany János, Csengery-Csatkai, Kossuth u.-Wesselényi utca. Kérjük a közlekedőket, hogy a jelezett kereszteződésekben fokozott óvatossággal közlekedjenek.

A városüzemeltetési kft munkatársai ma az Agyag, Ív, szőlős, Aranyhegy és Rákosi utcákban helyeznek el konténereket.

Vidéken elsőként Sopronban hoztak létre helyettes szülői hálózatot. A városban jelenleg öt család áll készenlétben, hogy ha kell, bármikor befogadjanak egy, vagy akár több olyan gyermeket, akik családja krízishelyzetben van.

Berecz András népdalénekes lesz a Kurucdombi Fiókkönyvtár vendége június 12-én szerdán 15.00 órától. Minden érdeklődőt szeretettel várnak a Rozália út 3.sz. alatti intézménybe ebben az időpontban.

A Soproni Zsidó Hitközség gyászünnepélyt tart június 30-án, vasárnap 11.00 órától a soproni zsidó temetőben. Arra az 1640 elhurcolt és többségükben Auschwitzban elpusztított emberre emlékeznek, akik 58 éve estek áldozatul a II. világháború pusztításának.



2002. május 29., szerda 13:11


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület