CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 7., kedd, Gizella napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Tudományos konferencia
Tudományos konferenciát tartott Gyõrben a Magyar Égési Egyesület. A kétnapos tanácskozáson huszonegy elõadás hangzott el, hangsúlyosan volt szó az égéssérült gyermekekrõl, illetve a bõrpótló eljárásokról.

Négy százalékkal kevesebb külföldi
Az elsõ negyedévben négy százalékkal kevesebb, összesen 5,4 millió külföldi érkezett Magyarországra. A szállodák átlagosan harmincöt százalékos telítettséggel mûködtek, csupán az ötcsillagos hotelekben haladta meg a foglaltság az ötven százalékot.

Ételbemutató és kiállítás
A Magyar Szív Egyesület mosonmagyaróvári szervezete tart kóstolóval egybekötött ételbemutatót az egyesületi tagok részére június 5-én. A rendezvény 16 órakor kezdõdik a Flesch Károly Kulturális Központban. Egy órával késõbb az intézményben Csíkvánd Tímea keramikusmûvész kiállítását nyitják meg.

Döntöttek a városatyák
Vezetõi pályázatokról is döntött a csornai önkormányzat képviselõ-testülete: újabb öt évre Kajos  Lászlót bízták meg a Széchenyi István Általános Iskola igazgatói feladatainak ellátásával. A zeneiskola igazgatói posztjára érkezett három pályázat közül egyik sem kapott minõsített többséget, így a feladatokat egy évig dr. Zsenák Ferencné hivatalban lévõ igazgató végzi.

Egyeztetések az agrártámogatásokról
Júniusban kezdõdik az agrártámogatások és kvóták érdemi egyeztetése Magyarország és Brüsszel között. Mint ismert, az Európai Bizottság tíz tagjelöltnek 25 százalékos átmeneti szintet javasolt az agrárbüdzsé felét kitevõ közvetlen kifizetések mértékére.

Szenci nyár
Június 15-én a Kislaptáros népzenekar képviseli Mosonmagyaróvárt a Szenci Nyár rendezvényein. Az együttes szabadtéri színpadon lép fel a szlovákiai településen.

Závada Pál a vendég
Závada Pál író lesz a vendége június 6-án a Kisfaludy Károly Megyei Könyvtárnak. A 17 órakor kezdõdõ beszélgetést Tarján Tamás irodalomtörténész vezeti.

Vásárnap
Országos kirakóvásár lesz Csornán, június 12-én, szerdán.

Fertõdi emlékhangverseny
Ma 16.30-tól a fertõdi Zeneiskola vetélkedõvel és növendékhangversennyel egybekötött emlékünnepséget rendez a Muzsikaházban, ahol Joseph Haydn halálának évfordulójára emlékeznek.

Árvízi program
A Magyar Vöröskereszt történe-tének legnagyobb segélyprogram-ját valósította meg az utóbbi három és fél évben: 1,147 milliárd forintot fordítottak az árvíz- és belvízkárok enyhítésére, valamint a helyreállításra.



2002. május 31., péntek 10:42


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület