CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 3., pĂ©ntek, Tímea, Irma napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Kitüntetés Roller Kálmán professzornak - Globex-per - Himnusz Sopronhoz - Tanulmányút Cesky Krumlov-ba

Kitüntetés Roller Kálmán professzornak. Roller Kálmán professzornak, a soproni erdészeti egyetem egykori dékánjának elévülhetetlen érdemének tartják hallgatói, hogy ötvenhat őszén, az orosz tankok elől a dékán vezetésével a tanulóifjúság – és az oktatói kar egy része nyugatra emigrált, s kanadában letelepedve, együtt az őket befogadó vancouveri British Columbia egyetemen folytatták és fejezték be tanulmányaikat. Az "Igazságot Roller Dékánnak Bizottság" indítványára az idén 89 esztendős dr. Roller Kálmán magyar elismerésben részesült: a Magyar Köztársasági Érdemrend Tiszti Keresztjével tüntette ki Papp Sándor, hazánk kanadai nagykövete, Ottawaban, a nagykövetségen. (Kisalföld)

Globex-per. A Fővárosi Bíróságon június 3-án tartották a Globex-per az első tárgyalási napját. Kihallgatása során vallottak szerint, Vellai Györgyi első rendű vádlott nem érzi bűnösnek magát. A tárgyaláson az ügyész részletekbe menően ismertette az 1998-ban nagy port kavart Globex-ügy részletei, amely arról is zsól, hogy, mint ismeretes a Globex-Holding Sopront több mint hárommillió forinttal károsította meg. A per ma Vellai Györgyi újabb meghallgatásával folytatódik.(Kisalföld)

Sopron Himnuszának Ősbemutatójára kerül sor a soproni Evangélikus templomban
"Hálás Szeretettel Szülővárosomnak" ajánlással Soproni József  a Laudatio Scarbantiae (Sopron dicsérete) Himnusz Sopronhoz 2001 című művét
Sarkady Sándor versére szerezte. A bemutató 2002. június 8-án, szombaton 16.00 órakor lesz. Az előadáson közreműködnek: a város énekkarai, Szekendy Tamás orgonaművész és a Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar. Vezényel: Dárdai Árpád karnagy

Cesky Krumlov (Krummau) cseh városba szervez tanulmányutat a Soproni Kereskedelmi és Iparkamara. A turizmus és az építőipari szakosztály tagjai számára június 6-án szervezett szakmai út célja a sikeresen működő cseh város idegenforgalmi és műemlékvédelmi tevékenységének és városmarketingjének megismerése, tapasztalatok gyűjtése. A tanulmányútra a kamara tagjai mellett meghívót kaptak Sopron város önkormányzati képviselői és a város idegenforgalmi életében szerepet vállaló szakemberek.

Egyéni vállalkozói igazolványok. 2002. június 30-ig kell kicserélni a 2000. november 1. előtt kiadott vállalkozói igazolványokat. Az igazolványcserét az okmányirodákban végzik. Az ingyenes igazolványcserét a megadott határidőt elmulasztóknak új vállalkozói iagzolványt kell váltani. Sopron Város Kereskedelmi és Iparkamararája a nyomtatványok kitöltésében a Sopron, Deák tér 14. szám alatti székházában (tel: 99/523-570) segítséget ad.



2002. jĂşnius 05., szerda 12:15


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület