CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 12., vasárnap, Pongrác napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Sport  

Megkezdődött a Foci VB!

Focinapló  -  2002. május

Néhány érdekesség a világ labdarúgásából

május 1. Győrben rendezték a Magyar Kupa döntöjét, melyen az Újpest a hosszabbítás utolsó perceiben lőtt góljával 2:1-re legyőzte a Haladást. A mérkőzés igazi népünnepély volt, a szurkolók nagy része a hosszabbítást már a pálya széléről izgulta végig.

május 4. Németországban izgalmasan alakult a bajnokság hajrája, az utolsó fordulóban is minden nyitott volt, végül a Borussia Dortmund nyerte a salátástálat, második a Bayer Leverkusen, harmadik a Bayern München.

május 5. Csak az utolsó fordulóban dőlt az olasz scudetto sorsa is. Mivel az Internazionale kikapott a Laziotól, a Juventus pedig idegenben verte az Udinét, így a Juve lett az idei bajnok. Második a Roma, az Inter pedig csak harmadik lett.

május 8. Pécsett barátságos válogatott mérkőzésen Magyarország simán kikapott 2:0-ra Horvátország nemzeti tizenegyétől. Az egyetlen izgalmat a horvát szurkolók összecsapása jelentette a rendőri erőkkel.

május 9. Az FA-kupa elhódítása után az Arsenal duplázni tudott, ráadaásul éppen a nagy rivális Manchester United otthonában szerezte meg a bajnoki címet.

május 15. Nagy csatát, szép futballt és egy felejthetetlen Zidane-gólt hozott az idei Bajnokok Ligája döntője Glasgowban. Ezzel a Bayer Leverkusen felett aratott 2:1-es diadallal a Real Madrid immáron 9. alkalommal hódította el a becses trófeát.

május 25. Befejeződtek a magyar Nemzeti Bajnokság küzdelmei is. Az MTK “látványos” összeesése után bajnok a Zalaegerszeg, második a Ferencváros. Rajtuk kívül még a kupagyöztes Újpest indulhat a nemzetközi kupákban. Kiesett a Vasas és a Haladás. A Sopron egy rapszódikus szezon után végül a 9. helyen zárt.

május 31. Megkezdődött a világbajnokság, a helyszín Japán és Korea. A nyitómeccs máris hatalmas meglepetést hozott, ugyanis Szenegál 1:0-ra legyőzte a Világ- és Európabajnok francia válogatottat.



2002. június 07., péntek 17:43


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület