CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 6., hétfő, Ivett, Frida napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Szomszédvár - Régió  

Beteg gyermekeket segítő énekes román turnéja

Beteg gyermekeket segít

Mazelle Romániában

Június 4-én második albumát ismertette a Hollywood Music Center zeneboltban Kym Mazelle. Az album címe - Light up the House -, igazi jókedvet varázsol a bulikon. A kazettán olyan énekesek dalai szerepelnek mint, Faithless-God is a DJ, Ayla-„Liebe" (Szerelem), Kym Mazelle „A Place in My Heart", JS16-„Stomp to my Beat", Faithless- „Insomnia", DJ Dado and Simone Jay-„Read or Not" (Olvasd vagy ne). Kym Mazelle ritmusos dance rap soul zenestílusába helyenként opera és gitárszolókat iktatott, ami csak növeli a számok különlegességét.

Első albuma, a „Crazy" (Örült) '88-as megjelenése után a „Brilliant"-al robbant be az amerikai piacra. Ez utóbbi (nem is egészen album) az énekes és egyben szövegíró legjobb számainak újabb feldolgozása.

De lássuk csak Mazelle eddigi útját. Kym Indiana-ban (Gary) a híres Jackson család (Jackson Five) szomszédságában látott napvilágot, és hozzájuk hasonlóan a zenei pályát választotta. Eleinte születésnapokon, bulikon „lépett fel", majd katolikus kollégiumban tanult zenét, a templom kórusában énekelt, végül operát tanult Chicago-ban.

- Azért nem maradtam operaénekesnő, mert a könnyűzene közelebb áll egyéniségemhez. Imádok táncolni, zenélni, bulikon fergeteges jókedvet varázsolni. A zene választott engem. A hangom is a soul zenére irányult - mondta Kym.

1988-ban Marshall Jefferson, a Ten City producere piacra dobja Kym első két dalát a „Taste of My Love"-t, és az „I'm a Lover"-t. 1990- ben már a show businessben hallunk róla. A Soul to Soul,, Van Morrison, a JBS, UB40, Jocelyn Brown, Mick Jagger énekesekkel dolgozik együtt. 1991-ben Kym a Soul to Soul-lal turnézik, közös daluk a „Missing you" kasszasiker. 1992-ben „Love Me the Right Way" duettje a Rapino Brothers együttessel tíz hétig vezette az európai Top 10-et és az amerikai „Billboard Hot 100"-at. 1995 decemberében James Bond "Golden Eye" filmjében hallható dala a "Romeo és Juliet" soundtrack albumon is hallható - hatalmas sikerrel világszerte. 1997- ben Ázsiában, Amerikában, Ausztráliában turnézott, ugyanabban az évben az EMI-Ausztrália „Arany Gyűjtemény" néven albumot adott ki, amely az énekesnő dalainak feldolgozása, tíz évre visszamenőleg. Kym nem csak énekel, hanem nagyon sok karitatív programon és koncerten is részt vesz, az összegeket beteg gyermekek megsegítésére adományozza.

Mihael Oprea, a Transglobal Music-EMI reklám-manegere elmondta, ez a maratoni turné erőpróba, ugyanis ez az első TGM által piacra dobott album. A TGM-EMI és a British American Tobaco szervezte turné folytatódott: Bukarest és Kolozsvár után Kym Mazelle Június 5-én Váradon, 6-án Temesváron koncertezett és ismertette albumát.

Szőcs Andrea Enikő, Kolozsvár (Románia)



1999. jĂşnius 16., szerda 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület