CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 3., pĂ©ntek, Tímea, Irma napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Szomszédvár - Régió  

Funar családfa-kutatásra bíztatta a filmsztárt...?

Szappanopera Romániában...

Funar családfa- kutatásra bíztatta J.R. Ewinget?

Az ismert amerikai színész, Larry Hagman, művésznevén J.R., a "Paul herceg Romániáért" Alapítvány meghívására nemrég Romániába látogatott. A népszerű Dallas sorozat negatív hősét felesége is elkísérte hat napos romániai útjára.

Kolozsváron a Hadsereg Házában Paul herceggel és Lia hercegnővel, Gheorghe Funar polgármesterrel, katonákkal, háborús veteránokkal, és Ioan Cioară tábornokkal találkozott. A köszöntő után Hagman filmjeiből láthattunk részleteket: a Hurricane, az Orleans és a Primary Colors egy-egy jelenentét és a Dallasból egy epizódot. Lia hercegnő szerint Nyugaton Románia csak utcakölykökről, kivert kutyákról, koldusokról és AIDS-fertőzött gyerekekről „híres". Remélhetőleg a színész és az alapítvány országuk szép oldalát is bemutatja külföldön. Ebből a célból Larry Hagman a BBC televízós csatornának készít dokumentumfilmet Romániáról. Mint ismeretes, Larry különös hobbinak hódol: kalapokat gyűjt.

Fotó: Horváth László

Ezért megajándékozták őt miniatűr-máramarosi fejfedővel és a Negyedik Erdélyi Hadtest díszes jelvényével. Az erdélyi város polgármestere, Funar szerint, ha a romániai TV-csatornákon rögtön a forradalom után vetítették volna a Dallast, rövidebb lett volna a kapitalizmusra való átmenet, és ma már kis JR-ok fektetnének be az országban. Funar azt is hangoztatta, nagyon sok befutott amerikai színész román származású, és azt tanácsolta Hagmannak, kutasson ő is román ősök után. Másnap Larry Hagman a helyi egyetem művészeti karának hallgatóival találkozott. Ez alkalomból a Pál Herceg Romániáért Alapítvány párizsi utazással ajándékozta meg a két legjobb eredményt elért színinövendéket. Az alapítvány célja Románia image- ének növelése Nyugaton. Kilenc éves fennállása óta 200 ezer dollár értékű gyógyszer-segélyt, 5 ezer dollár értékű angol nyelvű kazettákat jutatott e szervezet az országnak, valamint több ösztöndíjat osztott ki a bukaresti Történelem Egyetemen, valamint a Zeneakadémián tanuló eminens hallgatóknak és a Fograrasi iskolának.

A népszerű színész ellátogatott Szeben városába, és Bukarestbe is, ezenkívül számos turisztikai létesítményt tekintett meg. A Törcsvári és a Drakula kastély megtekintése után a hétvégét otthonos környezetben, a Sloboziai farmon töltötte, amely a southforki ranch hű mása. Befejezésül a bukaresti Spiru Haret egyetemen találkozott román rajongóival és üzletemberekkel, majd a kereskedelmi csatorna, a PRO TV vendége volt.

Szőcs Andrea Enikő



1999. oktĂłber 26., kedd 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület