CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 3., pĂ©ntek, Tímea, Irma napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Oklevélátadás-Hallássérült gyerekeknek segített a Lions Klub - Nagylózs 725 éves - A Domonkos templom orgonájáért - Munkaszüneti nap a földhivatalban - ÉDÁSZ-ügyfélszolgálat - Parlagfű

Átadták az okleveleket a Nyugat-Magyarországi Egyetem Benedek Elek Főiskolai Karán frissen végzett ovódapedagógusoknak és szociálpedagógusoknak. A tegnap a Gyermek- és Ifjúsági Központban megtartott eseményen dr. Koloszár József rektor kitüntetéseket és jutalmakat is átadott. A háromszázkilencvenhat nappalin, százan levelező szakon végeztett Tengerdi Antal alpolgármester és dr. Szála Erzsébet kari főigazgató is köszöntötte.

A ferrarai Lions Klub meghívására soproni hallássérült gyerekek egy hetet töltöttek Olaszországban. Az utazás során a soproniak eljutottak Velencébe, Ferraraba, San Marino-ba, Ravennaba, ismerkedhettek az olasz kultúra és művészetek egy szeletével. Az út létrejöttét a soproni női Lions Klub kezdeményezte.

Nagylózs 725. éves. Fennállásának 725. évfordulóját ünnepelte elmúlt hétvégén Nagylózs. A csaknem ezer lakost számláló település szombaton és vasárnap gazdag programmal várta az ünnepelni vágyókat. Megyei önkéntes tűzoltók versenye, dalostalálkozó, gulyásfőzőverseny, bál  – és az ünnep fényét növelő – Niederfüllbach németországi településsel testvérkapcsolati szerződés aláírása volt a program része.

A Domonkos templom orgonájáért június 26-án, szerdán 19.30-kor a Liszt Ferenc Pedagógus Énekkar ad hangversenyt. Dárdai Árpád vezényletével reneszánsz madrigálok és motetták csendülnek fel a Széchenyi téri Domonkos Templomban.

Munkaszüneti nap a földhivatalban. A Soproni Földhivatalban július 1-én, a köztitviselők napja alkalmából munkaszüneti nap lesz.

Költözik az ügyfélszolgálat Az ÉDÁSZ Rt. felszámolja a soproni Höflányi utcában található ügyfélszolgálati irodáját és július nyolcadika után az egyik bevásárlóközpontban fogadják a panaszos gyfeleket - adja hírül a Kisalföld.
    A mostani soproni lépés része a francia és német tulajdonosok racionalizálási stratégiájának. Mint ismeretes, a városban korábban üzemvezetőség is működött. Központjuk azonban már Kapuváron van, Sopronban „ csak " a készenléti szolgálat szerelői maradtak. ők előbb elhagyták a Höflányi utcát és ha gond adódik, akkor otthon riasztják őket.
    Akinek Sopronban bármiféle bejelentése, vagy panasza van az áramszolgáltatóval kapcsolatban, azt egy gépi hang fogadja az úgynevezett győri energiavonalon, és különböző választási lehetőségeket kínál fel. A hibabejelentésnél például úgy működik a rendszer, hogy a Győrbe beérkezett panaszt számítógépen továbbítják a soproni szerelőkhöz, akik aztán kiszállnak a helyszínre. Az úgynevezett energiavonalon reggel fél nyolctól este fél hétig fogadják a hívásokat. Ezt követően rögzítik a bejelentést, és másnap intézkednek.
Életveszély, vagy egy egész utcára kiterjedő áramszünet esetén – természetesen azonnal intézkedünk, hiszen a készenléti szerelőket autóval, URH-val és mobiltelefonnal is elláttuk – mondotta Gyepes Tamás a Kisalföldnek. (Kisalföld)

Parlagfű  A felszólítások után pénzbírság megfizetésére is számíthatnak a parlagon hagyott földek tulajdonosai. Az elmúlt hetek határszemléje során sok hasznosítatlan területet fedeztek fel. A Soproni Földhivatal eddigi tapasztalatai szerint a tulajdonosok többségében eleget is tesznek ennek, ha nem, akkor először levélben szólítják fel őket, majd következik a szigorú pénzbüntetés. Sopronban két helyen is kritikus állapotokat találtak a szakemberek. A Győri út mentén, az úgynevezett Ro-La terminál alatti területen több száz parcellából mindössze néhányat műveltek meg, míg a hajdani Nyugati-major környékén is az előbbihez hasonlóak a körülményeket. (Kisalföld)



2002. jĂşnius 25., kedd 10:08


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület