CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. március 29., péntek, Aguszta napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  

Köztisztviselők Napja

    Sopron városáért, Sopron polgáraiért teszik nap mint nap dolgukat, azok, akiknek a tegnap a soproni városházán ünnepi ülésen köszönte meg dr. Gimesi Szabolcs polgármester és Koltai Miklósné dr. jegyző hivatástudatudattal végzett munkájukat.
    Fényt adott az ünnepi hangulatnak Soproni József zeneszerző, Sopron város díszpolgára Laudiatio Scarbantiae (Sopron Dícsérete) művének ősbemutatón készült felvételének meghallgatása, majd ezt követően a himnusz közös eléneklése. Az erre az alkalomra, köztisztviselőkből alakult kórust Dr. Schwarz Mária képviselő kísérte orgonán.

    Dr. Gimesi Szabolcs polgármester – aki polgármesterként utoljára köszönthette a köztisztviselői kart – beszélt a város ügyei intézésének sokrétűségéről, annak nehéz és szép feladatáról. Kiemelte a köztisztviselők közötti együttműködés, a város ügyeiért való összefogás fontosságát, amellyel a köztisztviselők jelentősen hozzá tudnak járulni a várost irányító testület, szervezetek munkájának sikeréhez.
- A kötisztviselői kar, esetenként, ki tudja javítani, jó irányba tudja vinni a város életét meghatározó eseményeket - mondta a polgármester.
Minden ember a maga helyén egy építőköve az országnak, a nemzetnek, de a köztisztviselők stratégiai súllyal vesznek részt a közös építőmunkában, hangsúlyozta.
Sopron megkötő ereje felelősséget és kötelezettséget ró a város tisztviselőire, akik a politikusokhoz, az építészekhez hasonlóan munkájukkal meghatározzák a város arculatát, a városét, amely nemcsak lakóhelye, de éppen a köztisztviselők munkája által, otthona is minden lakójának.
    Dr. Gimesi Szabolcs hangsúlyozta a tisztesség, a becsületesség fontosságát, megköszönve a jelenlévőknek a városért végzett felelős munkát, kívánva, hogy Sopron tisztviselői továbbra is találják meg a rájuk szabott feladatok értelmét és azoknak, a város érdekében való legjobb megoldását.
Az idén először került átadásra a Koltai Miklósné dr. jegyző által alapított Sopron Közigazgatásáért Oklevél, amelyet Tóth Józsefné szociális ügyintéző, Simon Mária, okmányirodai csoportvezető, Maráz Lászlóné, számviteli és vagyon-nyilvántartási csoportvezető, Rákóczi József sportfelügyelő, Szóka Sándor útügyi ügyintéző és Kőhalmi László vagyongazdálkodási irodavezető vehetett át.
 
Tóth Józsefné szociális ügyintéző
Simon Mária, okmányirodai csoportvezető
Maráz Lászlóné, számviteli és vagyon-nyilvántartási csoportvezető
 Szóka Sándor útügyi ügyintéző 
Kőhalmi László vagyongazdálkodási irodavezető vehetett át.

    Sopron Megyei Jogú Város Közgyűlése a Polgármesteri Hivatalban dolgozó köztisztviselők szakmai munkájának elismeréseként 4 évvel ezelőtt alapította a Thurner Mihály Emlékgyűrűt. A rangos kitüntetés átadása előtt Boros László képviselő, a Jogi és Ügyrendi bizottság elnöke elmondta, hogy a hivatalban lezajlott titkos szavazás eredményeképpen odaitélt elismerés rangját növeli a tény, hogy az a munkatársak elismerését tükrözi.
    Sopron Város Közgyűlése a 2002. évben a Köztisztviselők Napja alkalmából Dr. Becher Rezső közigazgatási irodavezetőnek szavazta meg a Thurner Mihály Emlékgyűrűt.

Dr. Becher Rezső közigazgatási irodavezető átveszi a Thurner Gyűrűt Sopron polgármesterétől és jegyzőjétől

    Becher Rezső, az őt segítő munkatársai nevében is megköszönte a kitüntetést, hangsúlyozva, hogy sokan vannak, akik e pillanatban az ő helyén állhatnának. Ő 1975 óta dolgozik köztisztviselőként, munkájának alapelveként említette a tisztességet, az egyenességet, az ügyfélcentrikusságot és az új, a korszerű megoldások iránti fogékonyságot.
    A jövőre nézve, a legnagyobb egységet irányító irodavezető még többet szeretne tenni, azokért, akikért dolgozik, hivatástudattal, a szakma iránti alázattal, jól összehangolt csapatmunkával, amely során a fiataloknak is át szeretné adni több tíz éves tapasztalatát, a közért folytatott szolgálat során megszerzett tudását.

    A Köztisztviselők Napjának június 26-ikai megünneplése ünnepélyes koszorúzással ért véget. Sarkady Sándor Himnusz Sopronhoz című versének elhangzását követően – előadta Németh Éva – , Sopron város köztisztviselői – az eddigi Thurner Mihály Emlékgyűrűvel kitüntetettek társaságában – megkoszorúzták a városháza bejáratánál Thurner Mihály, példamutató hűségéről és városa iránti szeretetéről híres, egykori soproni polgármester szobrát.



2002. június 27., csütörtök 10:39


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület