CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 24., szerda, György napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  

Átadták a Sopron Parkot

    A Transelektro Rt. 2,5 milliárd forintos beruházásában valósult meg Magyarország egyik legnagyobb, de a vidék mindenképpen legjelentősebb, 225 lakásból álló beruházása, a Sopron Park.

Molnár Róbert ügyvezető és Dr. Gimesi Szabolcs polgármester megnyitón

    A mintegy húsz hektáron elterülő Sopron Park kulcsrakész lakásai Sopron egyik legértékesebb területén, a Lőverek lábánál, a belvárostól mintegy 1,5 kilométerre, a Rák-patak mentén elhelyezkedő kertvárosban épültek és kétharmaduk már vevőre is talált, hangzott el azon az átadási ünnepségen, amelyet június 26-án a Sopron Parkban – a sikeres beruházásban résztvettek jelenlétében – tartottak.

Kuslits Tibor városi főépítész

    Sopron nevében dr. Gimesi Szabolcs polgármester, valamint Kuslits Tibor Sopron főépítésze méltatta a modern, európai színvonalú lakóparkot, amely rekord idő – 780 nap alatt – valósult meg, emelve a környezet színvonalát. A beruházás révén úgy gyarapodott a város, hogy az az önkormányzatnak nem került költségébe, hangsúlyozta a polgármester.
    Molnár Róbert ügyvezető, projektmenedzser – statisztikai adatokra hivatkozva – elmondta, hogy a 225 lakás elkészülte során, a szükséges tizenöt féle szakma képviselői egy lakásban átlag 5-5 órát töltöttek el. A lakóparkot egységes építészeti koncepció jellemzi, amelyhez a város 1,2 hektáros zöldövezetet is biztosított, ahol a közelmúltban játszóteret is avattak.

Az ünnepélyes szalagátvágás örömteli pillanatai

    Molnár Róbert hangsúlyozta, hogy a projekt a közreműködő cégekkel és intézményekkel – Transelektro Rt., Postabank, ÉDÁSZ Rt. Erőmű Szolgáltató Kft. Soproni Önkormányzat – való hatékony együttműködés révén valósult meg.
- Két dologban vagyok biztos - jelentette ki a projektvezető, abban, hogy a projekt sikeres és, hogy a nehézségek ellenére a megvalósítás során jó döntéseket hoztunk.

Molnár Róbert lakásnézésre invitálja a látogatókat

    A lakóparkban kínált lehetőségekről, előnyökről, az alkalmazott műszaki megoldásokról, valamint a kedvező fizetési konstrukciókról a Hotel Sopron konferenciatermében tartott sajtótájékoztatón számolt be Kalmár István (Transelektro Rt. pénzügyi- és kontrolling igazgató), Papp László (ÉDÁSZ RT. Erőmű Szolgáltató Kft. ügyvezető igazgató), Dr. Kaesz Mihályné (Postabank és Takarékpénztár Rt. Soproni Fiók igazgató) és Molnár Róbert Sopron Park ügyvezető, projektmenedzser. Dr. Payer Erzsébet a város nevében a beruházás jelentőségét méltatta.
    Kalmár István elmondta, hogy cége korábban erőművi beruházásokkal foglalkozott és a Sopron Parkot referenciamunkának szánta, mindazonáltal, a piackutatási adatokat figyelembevéve, egyelőre Sopronban több beruházást a közeljövőben nem terveznek. A korszerű és gazdag alapfelszereltségű lakásokban egyedileg mérhető, energia- és költségtakarékos távfűtési rendszer országosan is egyedülálló, amint azt az ÉDÁSZ képviselője hangsúlyozta, szintén referenciaként működik a további hasonló beruházások esetében. Egyedileg szabályozható szobahőmérséklet, biztonsági és vagyonvédelmi berendezések valamint, Internet, TV, telefonkábel-rendszer alapkiépítése teszi komfortossá a lakásokat, amelyek eladása ára – a lakásoktól függően – 190 és 290 ezer forint között helyezkedik el.

    A sajtótájékoztatón az is elhangzott, hogy a kivitelezés során a Postabankkal kialakult hatékony együttműködés révén nem csak a projekt finanszírozása valósult meg, hanem a Magyarországon elsőként kínált rendkívül kedvező vásárlási konstrukció is kidolgozásra került. Szerződéskötéskor a teljes vételár 10 százalékos előlegét és 10 százalékos foglalót fizetnek a vevők egy zárolt banki számlára. A fennmaradó részt csak a birtokbavételkor kell kifizetni. Az építkezést a beruházó finanszírozza, így a lakáshozjutás gyakorlatilag a vevő kockázat-viselése nélkül történik.

 Az átadási ünnepség a Hotel Sopron Borház Vinosseumban Molnár Tibor a Soproni Borvidék Hegyközségi Tanácsa elnöke által tartott borbemutatóval és -kóstolóval zárult.    

A Sopron Park területén (Sopron, Besenyő u. 14. 4/B. épület 13-as lakás; tel: 06 40 208-200) hétköznapokon 8-18 óráig, valamint szombaton 9-16 óráig értékesítési iroda működik, ahol felkészült tanácsadók személyre szabott tájékoztatást adnak minden érdeklődőnek, akiknek lehetőségük van a helyszínen a kulcsrakész otthonokat is megtekinteni.

T.É.

Kapcsolódó cikk: Asztfaltrajz verseny

Sopron Park inetrnetes elérhetősége: www.sopronpark.hu



2002. június 27., csütörtök 13:22


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület