CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 19., vasárnap, Ivó, Milán napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Regionális TV hírek  

Haderőreform – Veszprém
A haderőreformról tanácskozott a honvédelmi miniszter Veszprémben. A Magyar Honvédség logisztikai és finanszírozási problémával küszködik – ismerte el Juhász Ferenc a Magyar Légierő veszprémi parancsnokságánál tett látogatásakor. A honvédelmi miniszter az eszközök hadrafoghatóágáról és műszaki állapotáról is megbeszélést folytatott a légierő parancsnokával.
Közös jelölt – Szombathely
Közös polgármesterjelöltet állít Szombathelyen az MSZP és az SZDSZ helyi szervezete az őszi önkormányzati választáson. A két párt együttműködéséről tartottak a városban sajtótájékoztatót.
Szocialista jelölt – Sopron
Walter Dezső gépészmérnök, vállalkozó a szocialista párt polgármesterjelöltje Sopronban. Az 55 éves párton kívüli üzletember a vállalkozásaiban szerzett tapasztalatait is hasznosítani kívánja a város vezetésében. Kránitz László, a város MSZP-s országgyűlési képviselője elmondta: szerinte Sopronban a lehetőségekhez képest az elmúlt időszakban nem voltak kellő eremények, ezért olyan polgármesterre van szükség aki az üzleti életben már bizonyított. Walter Dezső minden követelménynek megfelelt, amelyet az MSZP küldöttgyűlése támasztott, ezért a párt helyi szervezete egyhangúlag szavazott bizalmat az üzletembernek.
Alacsony vízszint – Fertő-tó
30-40 centiméterrel alacsonyabb a Fertő-tó vízállása az ilyenkor szokásosnál, és az utóbbi években a tó felülete is több négyzetkilométerrel csökkent. A jelenség elsősorban a fürdőzőket és a vizisportok kedvelőit érinti, a tó környékének gazdag élővilága egyelőre nincs komolyabb veszélyben. Kevesen gondolnák, hogy néhány évszázada ezen a területen mezőgazdasági termelés folyt, mert a Fertő tó akkor teljesen kiszáradt. Ma ez a veszély nem fenyeget, az évek óta tartó aszály miatt azonban így is renkívül alacsony a vízállás. A fertő tavat a téli csapadék tölti fel, majd tavasztól őszig folyamatosan csökken a vízszint. Az idei télen azonban a megszokott 150 milliméter helyett csak 80 milliméter csapadék hullott. A vízszint szabályozása érdekében szakemberek már dolgoznak azon, hogy lehet a vízpótlást megoldani a Dunából, vagy a Rábából. Ez esetben azonban az áradások levezetését is gondoskodni kell.
Új hajó – Balaton
Kétszáz férőhelyes hajót vásárolt 25 millió forintért a Balatoni Hajózási Rt. A 34 méter hosszú vízijárművet két részre vágva, közúton szállították Dunaújvárosból a siófoki kikötőbe. Az új hajó motor- és vezetékcsere után a jövő szezonra készül el.
Járnak a hajók – Balatonvilágos
Ismét járnak a hajók a balatonvilágosi kikötőben. Balatonvilágos kikötője 1958- ig fogadott menetrendszeri hajókat, az akkori pártüdülőhöz tartozó létesítményt később elzárták a közforgalom elől. Tegnap óta azonban a Club Aliga hajóállomásról újra vízre szállhatnak az utazni vágyók.
Adományok a templomfelújításhoz – Gyirmót
A győri önkormányzat támogatásával és a gyirmóti lakosság adományaiból teljes tetőszerkezeti és külső rekonstrukciót hajtottak végre a település 1769-ben épült római katolikus templomán. A felújítási munkák több hónapig tartottak, a megszépült épületet Pápai Lajos megyéspüspök áldotta meg, aki a híveknek hálaadó szentmisét celebrált.
Épül a konferencia központ – Sopron
Jól halad a Széchenyi terv egyik nagy beruházásaként megvalósuló építkezés Sopronban. A Konferencia- és Kulturális Központ nyár végi műszaki átadása nem késik – ígéri az építtető. Bár ősszel beomlott az álmennyezet, s a tartószerkezetet is meg kellett erősíteni, a szak-emberek szerint a műszaki átadás határideje tartható, de az 1,3 milliárd forintosra tervezett beruházás költségei másfél milliárdra nőttek.
Triatlon EB – Győr
36 ország ezer sportolója vesz részt a szerdán kezdődő triatlon Európa-Bajnokságon Győrben. A szervezőbizottság sajtótájékoztatóján bemutatkoztak a legesélyesebbnek tartott magyar versenyzők. A rendezvényen szó esett arról is, hogy a városban a verseny idején útlezárások várhatók, amelyek torlódásokat okozhatnak a közlekedésben.
Görkorcsolyás Guiness rekord – Zalaegerszeg
Guiness rekord felállítására készül az a féllábú férfi, aki görkorcsolyával járja körbe az országot. A 6700 km-es út első része a Zalaegerszeg és Vasvár közötti szakasz volt. Bojtos István tavaly már megpróbálkozott a rekorddal, akkor sérülése miatt csak 5400 km-t sikerült megtennie. A görkorcsolyás rekordra napi több órás futással készült a férfi, aki adományokat vár az ország lakosságától, útjának teljesítéséhez.



2002. jĂşlius 02., kedd 21:05


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület