CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 18., szombat, Erik, Alexandra napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  


A Soproni Ünnepi Hetek rendezvényei közül, Koltai János betegsége miatt a Bányászati Múzeum udvarára meghirdetett “Kedves Hazug” című előadások elmaradnak. Valamennyi helyett a Cini, Isten Csúzlija című darab kerül bemutatásra Piros Ildikó és Huszti Péter előadásában.

Az előzetes ígéretek ellenére, még mindig nem sikerült a Hotel Rózsadomb eladásáról szóló szerződést aláírni. Lapértesülések szerint az adásvételi szerződés jogosságát máris vitatja a Globex Holding Deutschland nevű müncheni cég, mely azt állítja, hogy a hotel az ő tulajdona. A városatyák várhatóan a július 11-i rendkívüli közgyűlésen ismerik meg az újabb fejleményeket és döntenek a további teendőkről. Annyi azonban bizonyos, hogy a szálloda eladása után is az elvesztett 3,5 milliárd forintnak csak töredéke jut majd vissza a város kasszájába.

30-40 centiméterrel alacsonyabb a Fertő-tó vízállása az ilyenkor szokásosnál, és az utóbbi években a tó felülete is több négyzetkilométerrel csökkent. A jelenség elsősorban a fürdőzőket és a vízi sportok kedvelőit érinti, a tó környékének gazdag élővilága egyelőre nincs komolyabb veszélyben. A Fertő tavat a téli csapadék tölti fel, majd tavasztól őszig folyamatosan csökken a vízszint. Az idei télen azonban a megszokott 150 milliméter helyett csak 80 milliméter csapadék hullott. A vízszint szabályozása érdekében szakemberek már dolgoznak azon, hogy hogyan lehet a vízpótlást megoldani a Dunából, vagy a Rábából. Ez esetben azonban az áradások levezetéséről is gondoskodni kell.

Jól halad a Széchenyi terv egyik nagy beruházásaként megvalósuló építkezés Sopronban. A Konferencia- és Kulturális Központ nyár végi műszaki átadása nem késik - ígéri az építtető. Bár ősszel beomlott az álmennyezet, s a tartószerkezetet is meg kellett erősíteni, a szakemberek szerint a műszaki átadás határideje tartható, de az 1,3 milliárd forintosra tervezett beruházás költségei másfél milliárdra nőttek.

Pályaépítési munkálatok miatt Július 8-tól augusztus 23-ig, a Sopronból Szombathelyre tartó személyvonatok utasait vonatpótló autóbuszok szállítják, Bük és Szombathely között.



2002. július 04., csütörtök 12:49


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület