CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 23., kedd, Bel napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

VOLT - fesztivál  

Az első napon

    Végre eljött az idő, kezdődik a várva várt Volt Fesztivál! Kiáltottunk fel július 4-én a reggeli órákban. De mi történt, zuhog az eső, dörög az ég. Biztos veszekednek az égiek. Most aztán mi lesz? Elmossa a fesztivált az égi áldás vagy sem? Többek, ezzel a gondolattal ébredtek azon a borús reggelen. De sebaj emberek, legyetek boldogok, legalább bokáig sárban, az aktualitását megőrizve, együtt fogjuk énekelni: Pocsolyába léptem, sáros lett az új cipőm!
     Kb. három óra lehetett, amikor a „szekuritis bácsik és nénik” vigyázó tekintetével beléptem egy teljesen más világba. Már az első pár méter azt jelezte, hogy itt aztán mindenki elfelejtheti búját, bánatát. Ettől fogva koncertek sorozata, evészet, ivászat és felszabadult szórakozás várja a voltosokat

    A program, a tavalyi Volt legnépszerűbb helyén, az 1000 m2-es fullextrás kávézójában kezdődött, ahol zenés ébresztővel keltették a nulladik napon érkezőket.

    Az Est színpadon,- ahol nincs megállás-a soproni Feeling zenekar indította a napot. Noróék után, gyorsan átfutottam a Volt legnagyobb színpadához, amely a magyar zenetévé nevét viselte. Lássatok csodát! Az égiek jóakaratából vagy a szervezők munkája folytán, ahogy a Hooligans rázendített, egyből kisütött a napocska. Látni kellett volna, hogy kiderült az ég mellett a fiatalok arca is. A vér nem válik vizzé című számot végigénekelve, újabb bandát hallgathattunk meg.     Színpadra léptek a Danubius Rádió műsorvezetőiből verbuvált zenekar a Best Of. Az együttes frontembere, Abaházy Csaba szerint ők nem zenészek, csak hangszer tulajdonosok. A repertoárjukban kedvenc dalaikat vonultatták fel. Előadásukban színpadra lépett többek közt Madonna, Sting, a Bergendy és még sokan mások.Őket követték a Kartel tagok. Ganxstáék, az igencsak szókimondó szövegeikkel többeket is lázba hoztak. Valakit így, valakit úgy.
Döglégyék után egy fergeteges buli kezdődött. Ugyan nem kell bemutassam a Szőkített nő és az Emese című dalok előadóját. Igen, a Kispál és a Borzról van szó.     Róluk csak ennyit írok, ugyanis ha a következő napokban figyelmesen olvassátok az oldalt, találkozhattok egy exkluzív interjúval, amelyett a koncertek végén készítettem Lovasi Andrással, Szikora Róberttel. Többek közt megszólaltattam a Hooliganst és a közkedvelt Zsu-t, a Viva+ tévéből.

    A színpadok között sétálgatva, többször találkozhatott, a nagyérdemű az Animal Cannibals kicsinyke stábjával, akik rövid interjúkat készítettek a voltosokkal. Többek közt velük Volt Berci is (tudjátok, az alak, aki a Soha többet együtt, című klipben mindig elalszik. Egyébként a Nyers és az A.C. közös száma a fesztivál hivatalos dala.) aki egészen furcsa humorával elkápráztatta az arra járókat, ahogyan pár lelkes táborozóval elénekelték a Nád a házam teteje kezdetű dalt.

    Visszatérve a nagyszínpadhoz, talán az est legnagyobb koncertje a nemrég újra összeállt R-Go volt. A két, új, igazán szemrevaló gidával kiegészült csapat
fergeteges hangulatot teremtett. Az koncert folyamán régi és új dalokra táncolhattunk. (A felejthetetlen hangulatot talán csak az zavarta meg kissé, hogy a mellékhelyiségek felől, enyhe ammónia szag terjedt a levegőben.) Az őrjöngő tömeg  többször visszatapsolta a bandát. A legjobb hangulat, talán akkor következett be, amikor Szikora Róbert felvette a kitűzővel borított kabátját és zászlóval a kezében elénekelte a Ballag a katona c. számot. A figyelmesek azt is láthatták, hogy a tomboló tömegből valaki felkapta az egyik soproni rádió műsorvezetőjét, és vele együtt táncolta végig a Szeretlek is + nem is, című nagysikerű alkotást.
    A programok az Est színpadán folytatódtak, ahol a kéztenger hullámai közepette az Anima Sound System „tekerte” fel a hangerőt és a hangulatot.
    Volt aztán Hip Hop Zóna is, ahol Sub Bass Monster koncertje közben pedig megszűnt az áramellátás, de a fiatal rapper, feltalálta magát és kihangosítás nélkül folytatta előadását.

Körülbelül így tudnám összegezni az első nap eseményeit. Hosszú Volt, de megérte. Holnap találkozunk!

Ne feledjétek: „ Mindenütt jó, de legjobb Sopron!”

 Betuker Botond



2002. július 05., péntek 12:53


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület