CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 11., szombat, Ferenc, Adolf napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Sport  

Világbajnok: BRAZÍLIA!

Focinapló  -  2002. június

Néhány érdekesség a világ labdarúgásából


június 5. Befejeződött a csoportmérkőzések első köre, érdekes volt, ahogyan Németország 8:0-ra bedarálta Szaúd-Arábiát, furcsa volt Franciaország 0:1-es veresége Szenegál ellen, ezenkívül az is, hogy USA legyőzte Portugáliát.

június 10. A második forduló csúcstalálkozóján Anglia 1:0-ra megverte Argentínát, Olaszország pedig 2:1-re Horvátországot. Meglepetésre Japán 1:0-ra győzött Oroszország ellen, Moszkvában elszabadult a pokol, a zavargások két emberéletet követeltek.

június 14. A harmadik kör végével kiderült, hogy a címvédő Franciaország rúgott gól nélkül kiesett, de kiesett még Argentína, Portugália és Horvátország is az esélyesek közül, míg több kisebb meglepetéscsapat továbbjutott.

június 18.  A nyolcaddöntők befejeztével kialakul a legjobb nyolc csapat mezőnye, továbbment Németország, Anglia, Szenegál, Spanyolország, Brazília, Törökország, Dél-Korea és az USA. Dél-Korea továbbjutása Olaszország ellen enyhén bundagyanús volt …

június 22. A negyeddöntőkben Brazília kiverte Angliát, továbbment még Németország és Törökország, valamint a házigazda Dél-Korea ismételten bundagyanús körülmények között Spanyolország ellenében …

június 26. Az elődöntőkben végre a papírforma érvényesült, döntőbe jutott a két nagy, Németország és Brazília, mindketten 1:0-ra verték ellenfeleiket.

június 30. Az izgalmas bronzmeccsen Törökország már 11 másodperc után gólt lőtt, és 3:2-re legyőzte Dél-Koreát. A döntőben Brazília Ronaldo 2 góljával legyőzte a Kahn kapus által talpon tartott Németországot, így 5. alkalommal lett világbajnok. A gókirály Ronaldo lett 8 rúgott góljával.



2002. július 07., vasárnap 19:02


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület