CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 19., vasárnap, Ivó, Milán napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Regionális TV hírek  

Felelősöket akar a MIÉP - Sopron
Aláírásgyűjtésbe kezdett a MIÉP soproni szervezete. A párt helyi képviselői azt szeretné elérni, hogy kiderüljön végre: ki a Globex-ügy felelőse. A MIÉP soproni vezetője, Horváth László szerint azért most kezdtek aláírásokat gyűjteni, mert már az előző önkormányzati választáson is azt hangoztatták a város vezetői: találnak megoldást a vagyon visszaszerzésére. A helyzet most is hasonló, pénzt azonban a mai napig sem látott Sopron a 3,4 milliárdos összegből. Az íveket már az első napon több százan látták el kézjegyükkel.

Roma-képviselet - Dunántúl
Négy megye részvételével alakult meg a dunántúli romák új képviseleti és érdekvédelmi szövetsége. A győri közgyűlésen a szervezet tagjai ismertették programjukat, melyhez pályázatok útján igyekeznek támogatást szerezni.

Vandálbiztos és időjárásálló információs terminálokat szerelnek fel Székesfehérvár több pontján. A legfontosabb turisztikai ismereteket tartalmazó tornyok a városba látogatók tájékozódását segítik.

Egészségház - Bőny
Új egészségház épült a Győr-Moson-Sopron megyei Bőnyön. A 40 millió forintos beruházásnak köszönhetően ezután korszerűbb rendelő, terhesgondozó és gyógyszertár fogadja a kistelepülés lakóit.

Sikeres volt a VOLT - Sopron
Több, mint húszezer látogatója volt idén a VOLT fesztiválnak. A legnagyobb vidéki könnyűzenei rendezvényére határon túli fiatalok is érkeztek. A Lővér Kemping 9 hektáros területén 3 nap alatt öt színpadon száz koncertet láthattak az érdeklődők.
Idén először - a helyi adókkal együttműködve - sugárzott három napon keresztül a VOLT Rádió, így a város lakói is folyamatosan bekapcsolódhattak a fesztivál eseményeibe. A szervezők természetesen jövőre is várják majd a fiatalokat, úgy néz ki az idei jelszó is marad: “Mindenhol jó, de legjobb Sopron!”

Horgászverseny - Hegyeshalom
40 óra alatt kellett kifogni a legnagyobb halat egy hétvégi horgászviadal résztvevőinek. A nemzetközi harcsafogó versenyt a hegyeshalmi bányatónál rendezték meg.

Veterán autók - Sopron
Közel száz jármű érkezett Magyarországról, Angliából, Ausztriából és Németországból a soproni 13-ik Nemzetközi Veterán Autós-Motors rallyra. A legidősebb induló autó egy Ford-T modell, de a legfiatalabb résztvevők is túl voltak már a 30-ik életévükön. Nem voltak babonásak a 13-dszor megrendezett Veterán autós-motoros rally résztvevői. A Nemzetközi mezőnyben bátran elindultak az 1910-es, 20-as évek járművei is. A versenyzők 146 kilométert autóztak, és több helyen tartottak parádés bemutatót. A jó állapotú oldtimerek - tulajdonosaik szerint - minden megpróbáltatást bírnak, bármelyik korosztályt képviseljék is.



2002. jĂşlius 09., kedd 00:16


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület