CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 19., vasárnap, Ivó, Milán napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

1,3 milliárd forint a Hotel Rózsadombért-Elhunyt dr. Iváncsics János rektor-Menedék az elkobzott állatoknak-Rekordközeli hőmérsékletek

1,3 milliárd forint a Hotel Rózsadombért Alighogy elfogadta Sopron képviselő-testülete keddi rendkívüli ülésén a Hotel Rózsadomb eladásáról szóló szerződés újabb módosítását, felgyorsultak az események, szerdán már el is adták a szállodát.
Szerdán Budapesten az RDMB Holding 2002 képviselői, a soproni önkormányzat megbízottai és ügyvédek hada előtt aláírták az adásvételi szerződést. Ennek alapján a vevők, az RDMB Holding 2002 képviselői vállalják, hogy kilencven napon belül 1,3 milliárd forintot fizetnek ki készpénzben a soproni önkormányzatnak.
Dr. Gimesi Szabolcs polgármester a szerződés aláírását, követően a Kisalföldnek nyilatkozva azt mondta: a szerződés aláírását vegyes érzelmekkel fogadta.
– Egyrészt örültem annak, hogy végre lezárulhat a négyéves procedúra, ami rengeteg munkába és küzdelembe került, ugyanakkor sokkal jobb feltételek elérésére számítottam, és arra, hogy Sopron többet kap vissza az elvesztett pénzéből, de a szerződés körülményeit az ingatlanpiac árhatásai erősen befolyásolták.

Elhunyt dr. Iváncsics János, a Nyugat-Magyarországi Egyetem rektora. A törökbálinti pulmonológiai intézetben életének 64. évében csendesen elhunyt dr. Iváncsics János, a Nyugat-Magyarországi Egyetem rektora. Szerettei, barátai, kollégái, ismerősei és Mosonmagyaróvár polgárai július 17-én, szerdán vesznek tőle végső búcsút a magyaróvári temetőben. Személyében egy köztiszteletben álló, kiemelkedő szakmai munkát végző egyetemi tanárt, számos hazai és nemzetközi szervezetben munkálkodó szakembert és dicséretes családapát veszített el a város, az agrárszakma és a felsőoktatás. Július 1-jétől nevezték ki a Nyugat-Magyarországi Egyetem rektorává, csak nyolc napig állhatott az intézmény élén. Kollégákat, barátokat egyaránt megrázott halálának híre.

Menedéket kapnak az állatok  A térségünk határátkelőhelyein elkobzott állatok ezentúl gyorsabb eljárással kaphatnak menedéket. A csempészett élelmiszer takarmánnyá válhat, az állatkertek és a vámhivatal által kötött megállapodás értelmében. Hétfőtől gyorsabb vámkezeléssel juthatnak be az országba a hazai állatkertek élőállat- és növényszállítmányai. Térségünk három határátkelőhelyén, a soproninál, a kópházinál és a hegyeshalminál is gyorsított eljárással juttatják el az állatkerteknek, elsősorban a legközelebbi győrinek, a lefoglalt állatokat és az emberi fogyasztásra nem alkalmas élelmiszereket. Az erről szóló megállapodást Arnold Mihály a VPOP parancsnoka és dr. Persányi Miklós a Magyar Állatkertek Szövetsége nevében írta alá.

Rekordközeli hőmérsékletek  Szerdán délben már 34,1 fokot mértek az Országos Meteorológiai Szolgálat likócsi állomásán, a délutáni csúcshőmérséklet pedig megközelítette a 36 fokot. Sopronban a vasúti sínek csaknem ötven fokosak voltak, amely felett akár el is görbülhetnek.Szerdán délután kettő órakor Sopronban 33,7 fokot mutattak a hőmérők

(Kisalföld)
 
 



2002. július 11., csütörtök 10:40


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület