CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 20., szombat, Tivadar napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  

Vasutasünnepség kitüntetésekkel

    Vasutasnapi ünnepséget tartottak a Hotel Sopronban, ahol a GYSEV, ünnepelni egybegyűlt dolgozóit és meghívott vendégeit dr. Józan Tibor vasútigazgató köszöntötte.

    A megjelenteket – kinevezése óta, elnöki minőségében először – köszöntötte dr. Berényi János, aki a GYSEV Rt. jövőbeli stratégiájáról szólt. Hangsúlyozta, hogy a vasútak közötti fokozódó verseny a korábbinál is nagyobb fegyelmet és költségtakarékos, hatékony munkát igényel. A GYSEV Európai Unió és Kelet Európa közötti forgatókorong szerepéről szólva, kiemelte a cég személy- és áruszállításban vállalt szerepének fontosságát. Rizikó, kihívások és lehetőségek egyaránt jellemzik a jövőt - jelentette ki a GYSEV Rt. elnöke, hangsúlyozva, hogy a teljesítmények eléréséhez szükséges szellemi potenciál és kapcsolatrendszer is rendelkezésre áll, ahhoz, hogy a cég célkitűzései a közös munkával megvalósulhassanak.

Dr. Réthy Imre a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium államtitkára: a kormány folytatja a párbeszédet

    A kiemelt feladatokról szólt dr. Réthy Imre a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium államtitkára, aki hangsúlyozta: a kormány folytatni kívánja a GYSEV és MÁV piaci pozícióinak megerősítését elősegítő,  építő párbeszédet; támogatja a beruházásokat és fontosnak tartja, hogy a GYSEV regionális szerepéből kilépve hatáskörét növelje.
    Dr. Fehérvári László vezérigazgató köszöntőjében hangsúlyozta, hogy az értéktermelés biztosítja azt, hogy a vasút az elvárásoknak és kihívásoknak megfelelően működjön. Az EU-s csatlakozás meghatározza a vasút hosszútávú, nagyobb perspektívájú terveit, felelősségteljes munkát kíván dolgozóitól - jelentette ki a vezérigazgató.

Dr. Fehérvári László vezérigazgató: a vasút működtetése nem az állam feladata

   Az ünnepség további részében a 2002. évi vasutasnap kitüntetéseit vették át a munkájukkal kiemelkedő eredményt elért vasutasok.
    Közlekedésért Szakmai Érem: Kovács Imre; GySEV RT szolgálatáért arany fokozat: Horváth László, Gottschling Miklós; GySEV RT szolgálatáért ezüst fokozat: Lökkös Endre; Elnöki Dicséret: Bacsik Ferencné, Horváth Ottó, Hartványi Iván, Vecsey Ottó, Horváth Zsolt; Vezérigazgatói Dicséret: Gál Éva, Czibula András, Feldmann Márton, Hosinner Ferencné, Saly Jenő, Orbán Béla, Takács Péter, Horváth László II., Krizonitsné Simon Judit, Széplaki György, Óvári János, Berkes Endre, Horváth III. Ferenc, Lamperth Mária, Bális Sándor; Igazgatói Dicséret: Németh Kálmánné, Papp János, Major Lászlóné, Horváth László, Révész Ferenc, Csiszár József, Horváthné Gősi Ibolya, Németh József, Bencsik István II., Brezina Györgyné, Németh Roland, Rosenstingl Frigyes, Balics Andor, Lebmann Gábor, Söveg József; GySEV RT-vel együttműködő társszervek munkájának elismerésére Igazgatói Dicséret: Göndöcs Tamás, Horváth Pál, Frankó István. 35 éves GySEV törzsgárda tagságért dr. Józan Tibor vasútigazgató, 40 évesért Edlinger János igazgató-helyettes kapta meg a törzsgárda-tagság arany fokozatát.


 



2002. július 12., péntek 00:27


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület