CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 19., vasárnap, Ivó, Milán napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Szomszédvár - Régió  

Már vagy még?

Eger, Málta, Karnevál


Kedves Ivan! Szeretett Mindannyian!


Azon diákok, akik a tanévzárót meg sem várván belevetették magukat a vakációba, úgy érezhetik, már eltelt a szünidőből ennyi és ennyi idő. Azért szerencsére a még szócska is megállja a helyét: jó pár nap vár még szabad, vagy viszonylag szabad eltöltésre!

Az osztályfőnöknő mobiltelefonjára a kellő pillanatban küldött sms-üket bizonyítványosztáskor az osztálynak felolvasni - Jó vakációt kívánunk mindenkinek Egerből: Andi, Edit! - korunk technikájának köszönhető igazán szép pillanat volt. Vissza is sms-ezett nekik "Anyátok" (ahogyan gyakran magát nevezi osztályfőnöknőjük, ha a táblára üzen nekik valami fontosat még elmenés előtt, míg más teremben tartózkodnak éppen, neki pedig már nincs több órája) - jól esett a többieknek, hogy gondoltak rájuk!

A két hét Eger már elszállt. A város Kanada-részén laktak, jól érezték magukat, kismillió unokatestvérrel, baráttal és ismerőssel strandoltak, kirándultak, játszottak, videóztak, no és... mivel művészetis a két barátnő, hát sokat rajzoltak is. A fényképek még hagyományos géppel, papírképként készültek, de már beszkennelve, lemezre mentve, eltárolva a számítógépen várnak sorukra... E-mail-melléklet lesz nem egy.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat szombathelyi ifjúsági csoportjának tagjai közül néhányan külön "egységet" alkotnak, ők az elsősegélynyújtók. Mentősök készítik fel őket, rendszeresen összejönnek - persze, nem szabott időben, hanem hosszas előzetes egyeztetés után megállapított napon, amikor mindenkinek, a sokféle középiskolában tanuló fiataloknak, no és természetesen a mentősöknek is megfelel -, és gyakorolnak. A mai alkalommal a nyári veszélyhelyzeteket tekintették át. Kullancscsípés, napszúrás, rosszullét vízben, fuldokló segítése. Utána természetesen kimeríthetetlen témájú beszélgetések zajlottak kettesben, hármasban. Hol voltatok eddig a nyáron? Hova mentek? Dolgozol? Hol? Meddig? Jössz a Savaria Karneválra? Szerepelsz is? Vagy "csak" felvonuló leszel? Képzeljétek, idén csak huszonöt női statisztára van szükség, és hetvenvalahány férfira... - mondja az egyik lány. Amikor bementem, már huszonegy hely betelt!!! Jaj, ha később megyek! Úgy szeretem a próbákat, az előadást, a közönséget! Eddig mind a két nyáron statiszta voltam. Belehaltam volna, ha az idén nem lehetek! De sikerült! Mikor jöttél haza Szlovákiából? Hol is voltatok? És? Milyen volt? Mesélj!...

Keszthelyen is jó egy kicsit "balcsizni", oda egy napra is le lehet ruccanni. Húszéves, komoly párkapcsolat tagja leány a volt gimnáziumi padtársnőjével ugrott le ma oda. A fiú most kívülrekedt, "lánybuli" ez, alig találkoztak az utóbbi két évben, most valamennyit "letudnak" az utóbbi idők elmaradt megbeszélnivalóiból.

A single lány nyár végén komoly kiképzésen vesz majd részt Párizsban, s ősztől rangos világcég alkalmazottjaként kezdi meg Budapesten "kettős" felnőtt életét. Munkaerőként is felelősség terheli majd, s a főiskolát is folytatja, valószínűleg távoktatási formát választva. A lakásban "megszaporodtak" az alapfokú francia nyelvkönyvek, a francia és párizsi útikönyvek. Könyvtárból, ismerőstől... És hozol nekem Párizsból... Kinek is? Mit is? Prospektust, telefonkártyát, sajtot, Eiffel-tornyos akármit... eddig itt tart a kívánságlista...

A nyár már tart - és még tart, hál' Istennek, sokáig. Kívánok mindenkinek kedve szerintit, tartalmasat, szórakoztatót!

- gyöngyös -



2002. július 12., péntek 14:42


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület