CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 18., szombat, Erik, Alexandra napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  


Együttműködési megállapodást írt alá a Szövetség Sopronért Egyesület és a Sopron és Vidéke Ipartestület. A felek rögzítették, hogy mindketten közös célnak tekintik az önkormányzat munkájában való fokozott közreműködést. A Szövetség Sopronért Egyesület egyéni képviselőjelöltjeit az Ipartestület támogatja Jelöltjeik: Farkas Gábor tanár, Forrás Béla iskolaigazgató, tanár és Dr. Koszorú István ügyvéd. Az Ipartestület jelöltjei a 3. számú választókerületben Kiss István, 51 éves villanyszerelő-mester, vállalkozó, a 10-es körzetben Mizser Gyula ügyvezető, üzemmérnök.

Elkészült az etikai kódex a közelgő őszi helyhatósági választásra, mely tartalmazza azokat a szabályokat, mely hozzájárul a nyugodt hangvételű, tisdztességes kampányhoz.

Az aszály miatt naponta fél centiméterrel apadt a Fertő tó vize, a szükséges minimumnál 60 centiméterrel alacsonyabb a vízállás. Ez egyelőre okológiai károkat nem okoz, de a vízi sportok kedvelői bosszankodhatnak, mert a hajók és motorcsónakok megfeneklenek az iszapban.

A községi vöröskereszt szervezete Harka lakosai számára szervez véradást MA 17.00-től 20.00 óráig az általános iskolában. Csütörtökön, július 18-án 8.00-tól 14.00 óráig a Rendőrkapitányság, a Tűzoltóparancsnokság hivatásos állománya és a Ringa Rt Soproni Vágóüzem munkatársai adnak vért a Területi Vérellátó Intézetben.

Nyílt napot tart gyermekek, családok és érdeklődő felnőttek számára MA 9.00 órától a BM Országos Katasztrófavédelmi Parancsnokság, a Rendészeti Szakközépiskolában, a Táncsics u. 8-10. szám alatt. Látható lesz mozgó vezetési pont, vegyes felderítő csoport, sebesült szállító busz, kutyás mentő részleg. Az iskola udvarán egy helikopter közreműködésével a légi felderítő és mentő részleg feladataiba tekinthetnek be az érdeklődők.

Aláírták a Hotel Rózsadomb eladásáról szóló szerződést Budapesten. A vevők 90 napon belül 1,3 milliárd forint készpénzt fizetnek ki a soproni önkormányzatnak. A szállodában 10 db luxusapartmant alakít majd ki az új tulajdonos. Ezek eladása után még 900 millió forintra számíthat a város.

Rendkívüli közúti ellenőrzéseket tartanak a Csornai Rendőrkapitányság munkatársai a térség vasúti átjáróiban. Az intézkedésekre azért volt szükség, mert Csorna és Kapuvár között fél év alatt hat vonatbaleset történt.

Pályaépítési munkálatok miatt augusztus 23-ig, a Sopronból Szombathelyre tartó személyvonatok utasait vonatpótló autóbuszok szállítják, Bük és Szombathely között.

"Állatvédelem határok nélkül" címmel nemzetközi ifjúsági tábor kezdődött pénteken Mosonmagyaróváron. A tábor július 20-ig tart, programjában kirándulások, előadások, és gyakorlati foglalkozások szerepelnek.



2002. jĂşlius 16., kedd 13:30


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület