CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 19., vasárnap, Ivó, Milán napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Önkormányzati Választás 2002.  


Felhívás a soproniakhoz és újabb jelöltek

"Együtt tegyük szebbé Sopront! - Padokat a terekre!" - fogalmazta meg a Szövetség Sopronért Egyesület soproniakhoz intézett felhívását, amelyet 2002. július 22-én tartott sajtótájékoztatóján hirdetett ki.
"A soproniak jogos kívánságát átérezve szeretné a szervezet szépíteni Sopront" - szólt a továbbiakban a minden sopronihoz intézett felhívás. A Városszépítő Egyesület által zsűrizett és elfogadott köztéri padokat szeretne a szövetség elhelyezni Sopron terein. Egy pad ára 30.000,- forint, melyet bárki - magán vagy jogi személy, kisvállalkozás, vagy multinacionális cég - megvásárolhat. Az ajándékozó neve kis táblán felkerül az általa vásárolt padra. A tervek szerint, először a patinás Széchenyi teret díszítik az új padok, de a szövetség szeretné, ha más terekre is jutna belőlük. "Meggyőződésünk, hogy tettekkel, kézzelfogható programmal, akarattal valamennyien hozzájárulhatunk ahhoz, hogy Sopron legyen "...méltó régi nagy híréhez..." - szól a Szövetség Sopronért Egyesület felhívása.

Dr. Gimesi Szabolcs:  szeretné, ha a város nevében átvett padot október 21-e után Dr. Szekeres Csaba újonnan megválasztott  polgármesternek adhatná át

A kezdeményezést az első, Széchenyi téren elhelyezett pad átadásával bocsátotta útjára a Szövetség. Dr. Szekeres Csaba a Szövetség Sopronért Egyesület elnöke és egyszemélyben polgármester-jelöltje dr. Gimesi Szabolcs polgármesternek a szövetség képviselő-jelöltjei és a sajtó jelenlétében adta át a padot.


A Szövetség Sopronért Egyesület minden választókörzetben indít képviselőjelöltet

    A sajtótájékoztató alkalma volt, újabb, a Szövetség Sopronért színeiben induló képviselőjelöltek bemutatásának is; ezúttal. Hargitai László, Dr. Szita Miklós, Tanay István és Dr. Koloszár Miklós mutatkozott be.
Hargitai László, mérnök:
Ötvenkét évvel ezelőtt született Sopronban. A Berzsenyi Dániel Gimnáziumban szerzett érettségi után a BME Vízgazdálkodási Főiskolai Karán szerzett diplomát 1973-ban. Kétszer öt évet a Sopron és Környéke Víz-és Csatornamü Vállalatnál, hat évet a Dunántúli Vízügyi Építőipari Vállalatnál és az Észak-Dunántúli Közmú és Mélyépítési Vállalat soproni építésvezetőségein dolgozott, majd három évig a Polgármesteri Hivatal müszaki munkatársa volt. 1995-ben alapította az AQUARIUS Közműépítő, Tervező és Szolgáltató Betéti Társaságot, amelyben, mint rnagántervező tevékenykedik. Nős, felesége Hízóh Ildikó tisztviselő. Két felnőtt és egy kiskorú gyermek apja, két unoka nagyapja. A Szövetség Sopronért Egyesület mellett megalakulása óta tagja a Magyar Mérnöki Kamarának, több mint harrninc éve a Magyar Hidrológiai Társaságnak, tizenöt éve titkára a Sopron és Vidéke horgászegyesületnek. Hitvallása: az ember egyéni kötelessége a közösség életének segítése és annak jobbítása.


Dr. Koloszár Miklós, Tanay István, Dr. Szekeres Csaba, Dr. Szita Miklós, Hargitai László a sajtótájékoztatón

Dr. Szita Miklós, ügyvezető igazgató:
1941-ben Árpáson született, 1972 óta soproni lakos. A budapesti Borgazdasági Technikurnután a Kertészeti Egyetemen szerzett diplornát, rnajd itt doktorált. Borász végzettsége mellett szervező szakmérnöki diplomát is szerzett. Badacsony és Tokaj-hegyalja Szólészeti és Borászati Kutató Intézetében végzett munka után került Sopronba, ahol a Soproni Állami Gazdaság főborásza és kerületi igazgatója lett. Később megalapította a VINEX Borászati Kft-t, melynek társtulajdonosa és ügyvezetö igazgatója. A Magyar Szőlő és Bortermelők Szövetsége országos elnökségének tagja, valarnint a TIT Városi Szervezetének elnökségi tagja. Két felnőtt gyerrneke és három unokája van, Akos fia ugyancsak borász, kereskedelmi vezetőként dolgozik.
Tanay István, mérnök:
Az ötvennyolc éves soproni mérnök 1970-tól kezdve huszonnégy éven át dolgozott köztisztviselőként a Városházán. 1994-1998 között a Szövetség Sopronért Egyesület önkormányzati képviselőjeként rnunkálkodott a várost irányító testületben. 1998 óta tagja a városfejlesztési bizottságnak. Harminc évvel ezelőtt tervpályázati zsúri tagjaként részt vett a Jereván városrész alakításában és 1974-tól nyomon kísérhette a házak felépítését, átadását. Ismeri és érti a Jereván városrész lakóinak gondjait, hiszenjelenlegi munkahelye is itt, a Teleki Pál utcában található.
Dr. Koloszár Miklós, orvos:
Negyvenhat éwel ezelőtt született Sopronban. Az érettségi után Szegeden szerzett orvosi diplomát 1981-ben. Azóta folyamatosan a soproni Erzsébet Kórházban dolgozik, tíz éwel ezelőtt magánpraxisbanfül-orr-gége szakrendelést kezdett. Nős, felesége pedagógus. Szakmáján belül is tapasztalja a soproni egészségügy problémait, melynek legfontosabb feladata a korszerü európai színvonalú kórház fenntartása, további fejlesztése. Megoldásra vár a városbanugyanakkor az orvosi ügyelet és a sürgósségi betegellátás kérdése/ Szükebb környezete, lakóhelye nagy gondja a Deák tér állapota, melynek rekostrukcióját sürgeti, és problémának érzi a városban számtalan helyen zajló építkezések városképi romboló hatásának meglétét.

B.T.É.



2002. július 22., hétfő 22:47


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület