CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 2., csütörtök, Zsigmond napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Golsi vendégek Sopronban-A Classical Music Festival ingyenes koncertje-A kórházfelújítás vége-Fotóalbum Sopronról- Győr: graffitifesztivál-Folklórtábor Vajdaszentiványon-Péreli Zsuzsa tárlata Tihany

Golsi vendégek Sopronban Matthias Achs Gols város polgármestere vezetésével küldöttség járt tegnap a soproni városházán. Dr. Payer Erzsébet alpolgármester a város nevében fogadta a Sopronnal több éve jó kapcsolatokat ápoló ausztriai, bortermeléséről is híres, 3700 lakosú városból érkezett vendégeket, akikkel a kapcsolatok további bővítéséről tárgyalt.
Matthias Achs kiemelte a határokon átnyúló kistérségi kapcsolatok fontosságát, példamutatónak nevezve az e téren megvalósult az oszták-szlovák-magyar együttműködést. Az idei augusztus 9-18 közötti, hagyományosan évente megrendezésre kerülő 35. Pannónia Vásár és Népünnepélyre is meghívták ez alkalommal Golsba Sopron városát, ahol a tervek szerint a három régió polgármesterei is találkoznak majd.

A Classical Music Festival ingyenes koncertje 2002. augusztus 6-án (kedden) 19.30 órakor az amerikai Classical Music Festival 130 fős zenekara és kórusa Sopronban, az Evangélikus templomban mutatja be Haydn "Teremtés" című oratóriumát.
Az amerikai Classical Music Festival művészei Eisenstadt testvérvárosunkban nyári kurzuson vesznek részt. A művészeti vezetők felajánlották, hogy ingyesen fellépnek Sopronban. Az eseményre, amelyenre a belépés ingyenes, minden érdeklődőt szeretettel vár Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata.

Véget ér a kórházfelújítás Tíz éve  tart és a szeptember 15-ei átadással lezárul a soproni kórház-rekonstrukció, amikor átadásra kerül az utolsó, "négyes épület", amelyet követően, néhány hónap múlva már betegeket is fogadhat a soproni Erzsébet-kórház teljesen megújult épületszárnya.

Fotóalbum Sopronról  Szebeni András, hazánk világszerte ismert fotóművésze albumot készít Sopronról. A művész a minap a könyv pécsi kiadójával, Matyi Dezsővel együtt barangolta be a várost. A kötet, melyhez Hernádi Gyula írja a szöveget, legkésőbb december elején a boltokban lesz.

Véget ért a győri graffitifesztivál 
Százhúsz graffitis és képzőművész részvételével rendezeték meg az idei győri graffitifesztivál.
Pénteken és szombaton sok-sok négyzetméter falfelületet borítottak be a Győrbe érkezett graffitisek. A zsűri adöntése alapján a graffitti kategória az első három helyezettje: 1. Borg, 2. Blik, 3. INPH
 A kész művek Győrben két helyszínen, a belvárosi aluljáróban és a Murányi Áruház környékén tekinthetők meg.(Fotó: Kisalföld)

Folklórtábor Vajdaszentiványon Hatodik alkalommal rendezik meg Erdélyben, a Maros megyei Vajdaszentiványban a tánc- és zeneoktató tábort augusztus 4. és 11. között. A rendezvény házigazdája a Vajdaszentiványi Hagyományőrző Táncegyüttes, főszervezője a Zichy–Horváth Egyesület. A táborban napközben vajdaszentiványi, marossárpataki, mezőpaniti, mezőmadarasi és mezőbándi táncokat tanítanak kezdő és haladó táncosok számára, idős adatközlő táncosok folyamatos közreműködésével. Mindezek mellett zeneoktatás, viseletkészítés, népi kézművesség, lovaglás, íjászat, gólyabálozás és strandolás is szerepel a programban, esténként pedig tánc- és színházi előadások, valamint koncertek várják a részvevőket. A tábor végén tizenkét környékbeli együttes részvételével hagyományőrző fesztivált rendeznek.
    Még lehet jelentkezni a következő címeken: Mező Palkó István, 4269 Voivodeni, jud. Mures, tel.: 0740/49-18-05, Varga János, 9400 Sopron, Ötvös u. 6., tel./fax: 0036/99/ 320-213, mobil: 0036/20/326-4339, e-mail: vj@sopron.hu.

Péreli Zsuzsa gobelinjei Tihanyban A  Tihanyi Bencés Apátságban Péreli Zsuzsa textil faliképeiből nyílik tárlat. A Munkácsy-díjas, érdemes művész 32 textilképének új, balatoni tárlata vasárnaptól szeptember 5-ig látható.



2002. jĂşlius 31., szerda 11:35


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület