CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 19., vasárnap, Ivó, Milán napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Önkormányzati Választás 2002.  

Polgári Összefogás: Válaszút előtt áll Sopron - új korszaknak kell elkezdődnie

A Soproni Polgári Nyugdíjas Kör Jezsuita teremben tartott nyilvános összejövetelén a rendezvény vendégeként Dr. Molnár Ágnes a Fidesz és a Polgári Összefogás polgármesterjelöltje mutatkozott be a résztvevőknek.
    Dr. Molnár Ágnes gyermekorvos 1980 óta a Soproni Állami Szanatóriumban, majd később a Soproni Városi Kórház gyermekosztályán dolgozott. Több éves háziorvosi tevékenység után szakmai tudásával a Sopronban létrehozott Megyei Egészségügyi Gyermekotthon működését segítette, valamint a József Attila és a Bécsi úti Nevelőotthonban az állami gondozott gyermekek ellátása is a feladata volt. Tíz éve férjével, Dr. Simon Istvánnal magánpraxisba kezdett. A rendszerváltozást követően az idegenforgalom, kereskedelem és vendéglátás területén hasznosította energiáit, ötleteit, szervezőkészségét, amikor Sopron pozitív arculata érdekében, a közösségi érdekek által is vezérelve alakított ki kiváló szakmai munkacsoportokat.
Dr. Molnár Ágnes a rendszerváltás óta támogatója a Fidesznek, a politikai és közéleti szerepet is betöltő Fidesz Szalon létrehozója, az országos választások ideje alatt Dr. Szájer József országgyűlési képviselő eredményes választási kampányát vezette, aki mellett jelenleg a képviselői titkári feladatokat is ellátja.

    A Soproni Polgári Nyugdíjas Kör meghívottjaként Dr. Molnár Ágnes elmondta: a Fidesz által kezdeményezett Polgári Összefogás által megteremtődött a pártédekeken való fölülemelkedés, hiszen a Fideszen kívül, az MDF, az MKDSZ, a Fidelitas, a KDNP,az MDNP, a FKGP soproni csoportjai, a soproni polgári egyesületek (a Soproni Polgári Együttműködés), civil szervezetek és polgári körök is csatlakoztak a szerveződéshez. A polgármesterjelölt hangsúlyozta: ő nem pártpolitikus, hanem az eddigi elvégzett munkája, szervezőkészsége alapján kérték fel a jelöltségre.
    Új korszak előtt áll Sopron - jelentette ki Dr. Molnár Ágnes, aki hangsúlyozta, hogy a város érdekében kifejtett munkáját három soproni országgyűlési képviselő is segíti. Sopron jövőbeli fejlődésében kulcsfontosságú, hogy országos támogatottságú párt vagy szervezet is segítse a leeendő polgármester munkáját, hiszen a város jelenlegi állapota is azt mutatja, hogy sürgősen cselekedni kell.
    Elhangzott: polgármesterjelöltként és megválasztása esetén polgármesterként is fontosnak tartja a közvetlen kapcsolattartást: hogy a polgárok véleménye mindig eljusson, meghallgattatásra találjon és érvényesüljön a város érdekében, ezért telefonos ötletvonalat hozott létre. A polgármesterjelölt szintén vezetői elvei között említette egy hatékonyan működő – a város érdekét társadalmi munkában szolgáló – tanácsadói testület rendszerének kiépítését.
    Kérdésekre válaszolva elmondta, hogy a Polgári Összefogás – közeljövőben bemutatásra kerülő – választási programjának alapelve a keresztény erkölcsi értékrend: a család, a dolgozni és tanulni akarók támogatása, a helyi és nemzeti érdekek mentén való összefogás.
    A továbbiakban a rendezvény résztvevői, kéréseik és ötleteik mellett éles bírálattal szóltak a jelenlegi, "szürkévé vált" Sopronról, a város megoldatlan gondjairól, az utak, terek állapotáról, lakáshelyzetről.
    A konferenciaturizmus, kulturális események, egészség- és gyógyturizmus, a természetturizmus létező, de kihasználatlan lehetőségeit említve dr. Molnár Ágnes hangsúlyozta, hogy Sopront újból egy vonzó, aktív, lüktető, ugyanakkor az ittlakók számára otthonos várossá kell tenni és ehhez új, szakmailag alkalmas, a közösség iránt elkötelezett és tettrekész emberekre van szükség, ezért a Fidesz és a Polgári Összefogás mind a 15 egyéni választókerületben indít – egy későbbi alkalommal bemutatásra kerülő – jelölteket.

B.T.É.
.



2002. augusztus 02., péntek 01:30


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület