CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 19., vasárnap, Ivó, Milán napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Sport  

Elkezdődött a bajnokság

Focinapló  -  2002. július

Néhány érdekesség a világ labdarúgásából

július 13. Ausztriában viszonylag korán megkezdődött a bajnokság, azonban már a holtszezon komoly vihart kavart. A Rapidnál elzavarták Matthäust, a bajnok Tirol Innsbruck gárdájától pedig anyagi gondok miatt megvonták a Bundesliga-licencet, így a gárda nem indulhat a Bajnokok Ligájában, és csak a harmadosztályban folytathatja. A szezonnyitó találkozón Grazban komoly meglepetés született, a tavaly gyengélkedő Rapid Wien 4:0-ra elütötte a Sturm Graz-ot.

július 20. Siófokon komoly érdeklődés mellett rendezték meg az újraélesztett Magyar Szuper-kupa döntőjét, ahol a bajnok Zalaegerszeg 3:1-es vereséget szenvedett a kupagyőztes Újpesttől.

július 27. Némi jogi huzavona után Magyarországon is megkezdődhetett a 2002/2003-as bajnoki idény. Ilyesmi is csak kis hazánkban történhet meg, hogy 3 nappal a nyitán előtt még nem tartják meg a sorsolást. Végül a Kispest is felmutatta a szükséges anyagiakat, így indulhatott a ligában. Az első forduló izgalmaktól – és szinte nézőktől is – mentes volt.

július 27. Az eisenstadti Lindenstadion adott otthont 14.000 előtt a Rapid Wien és az Arsenal között megrendezett “barátságos” gálamérkőzésnek. A mérkőzés azonban a második félidő közepén 0:0-ás állásnál félbeszakadt, mivel a bécsi ultrák teljesen felpörögtek, feltépték az ülőalkalmatosságokat, felgyújtották a lelátót, majd hosszú percekig verekedtek a bizonytalanul fellépő rendőrökkel.

júlus 31. Komoly esélyekkel várhatja a Zalaegerszeg az NK Zagreb elleni visszavágót, mivel az Üllői úti találkozón 1:0-ra verte biztató játékkal a horvát gárdát. A ZTE azért kényszerült a Ferencváros otthonába, mivel a zalai stadiont éppen átépítik. Ez nem zavarta azonban a csapat szurkolóit, 6.000 fő utazott Budapestre. Mi lesz itt, ha a csapat továbbjut, és jön a Manchester United?
 



2002. augusztus 05., hétfő 20:37


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület