CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 25., csĂĽtörtök, Márk napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  

Első Fertő-parti Almáspite Biofesztivál

    A Fertő-partján fesztivál már sokféle volt, de olyan, amilyenre szeptember 8-án, vasárnap, Hegykőn várják a vendégeket még nem.
    Ugyanis az Első Fertő-parti Almáspite Biofesztiválra hív mindenkit a két szervező a Bio Farm Sopron Bt és a fertőbozi NE. GA. CO. Kft.
    A 8 órakor kezdődő fesztiválon megrendezik az Első Fertő-parti Almáspite versenyt is, amelyre bárki benevezhet. A nevezés egy tepsi saját kezűleg sütött almáspitével történik a hegykői Sportcsarnok melletti vásártéren.
    A pite elkészítésekor a tepsi aljára névvel és címmel ellátott címkét kell ragasztaniuk a rangos megmérettetésen indulóknak, a nevezési "tepsit" pedig a pályázóknak 13 órakor kell beadniuk. Szakértőkből álló pitekóstoló zsűri fogja eldönteni az értékes nyeremények sorsát.

    Jancsik Tünde a soproni Bio-Farm Sopron Bt. egyik képviselője kérdésünkre elmondta, hogy az almáspiteverseny megrendezése mellett számos – az egészséges életmódot népszerűsítő – színes program, előadás, bemutató és kiállítás is várja majd a Hegykőre látogatókat.
    Ingyenes állapotfelmérés, fülgyertyázás, homeopátia tanácsadás mellett délelőtt szerb táncegyüttes műsora, a Dávid fülgyertya használatáról, grafológiáról, a BIOKÁL használatáról, a Lappiramis-Universalis energiaforrás, gyógyászati segédeszközről szóló előadások mellett a tarológiáról, mint az egészséges jövőkép üzenetéről is előadások várják az érdeklődőket.
    Délután az Almáspite sütő verseny eredményhirdetését követően, többek között szó lesz öko-turizmusról, az egészséges táplálkozásról, a stresszoldásról, pánikbetegségekről. Bemutatkozik a Castanea Egyesület, Árnika Erdei iskola, Hársné Unger Klára pedig a természet erejével való gyógyításról tart előadást.
    Indiai zene-, tánc- és ruhabemutató, Tagore-versek, hagyományos indiai esküvő, joga, Thai Chi, TARA hastánc bemutató színesíti a programot.
Akinek pedig ez még nem lenne elég, ahhoz, hogy kedvet kapjon Hegykőre látogatni, annak álljon itt néhány a kiállítók közül: bemutatkozik az ország egyetlen biopéksége, bio-gyapjútermékeket, ágyakat bemutató kiállítás mellett biokozmetikumok, kóstolással egybekötött élelmiszerbemutató, bionövényvédő szerek - szóval minden, de a szervezők szándéka szerint jókedv és vigasság lesz majd Hegykőn szeptember 8-án.

    Völgyi János Hegykő polgármestere a kezdetektől fogva támogatta az Almáspite Fesztivál ötletét.
Mint elmondta, szeretné, ha minél több érdeklődő látogatna el Hegykőre és reméli egyúttal, hogy, a résztvevők, a kiállítók és a szervezők mind sikeresnek ítélik majd meg a rendezvényt, és ezáltal hagyományteremtővé válik az idei szeptemberi első alkalom. A polgármester bevallotta, hogy izgalommal várja szeptember nyolcadikát, és amennyiben felkérik, szívesen vesz részt az almáspite verseny zsűrijében is. (Még szerencse, hogy szereti az almáspitét!)
    Addig is, elő az almáspite receptekkel, vagy esetleg be lehet a nagyit nevezni! A nyertes receptek "közlési jogát" megszerezzük és azokat olvasóinkkal megosztjuk majd.
Az Első Fertő-parti Biofesztivál és Almáspite verseny résztvevőit – eddog már több mint tízen jelentkeztek – , kérik, hogy a program szervezése érdekében, részvételüket a 99/357-365-ös telefonszámon, vagy a pitefesztival@sopron.hu e-mail címen jelezzék.
Az Első Fertő-parti Almáspite Biofesztivál részletes programja megtalálható a Programajánlóban.



2002. augusztus 06., kedd 15:48


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület