CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 19., vasárnap, Ivó, Milán napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Diákélet - diákszáj  

Egy nyári-éj a Flörtben

Egy átlagos napnak indult… Ültem a buszon és néztem az Ógabona téren járkáló embereket, mikor megláttam egy plakátot: augusztus 7-én Siófokon a Flört Dance Clubban ATB – azaz André Tanneberg – fogja szolgáltatni a „talpalávalót” a szórakozni vágyó közönségnek!

Még aznap megbeszéltem az egyik legjobb barátommal, hogy nekünk ott a helyünk és elõre leszögeztük, ez lesz a „Nyár bulija”! Már csak meg kellett szervezni a lejutást Siófokra, ami egy kicsit bajosra sikeredett, de így utólag visszatekintve is a legjobb megoldást választottuk - a barátom barátja vitt le minket kocsival -, este fél 7-kor indultunk és már mindenki tûkön ült, annyira rá voltunk „pörögve” a bulira! Az út sikeresnek volt mondható, mivel csak egyszer büntettek meg minket a rendõrök! :-) Odaértünk a balatoni fõvárosba és mintha egy más világban lennénk… olyan élet volt az utcákon, amilyet egy átlagos soproni ember el sem tud képzelni. Majd felkerekedtünk, hogy megtaláljuk a Diszkót. Amikor odaértünk, egy picit megijedtünk, mivel kb. 50 méteres sor állt a bejárat elõtt és természetesen nekünk is ki kellett várnunk a bejutást, ami végülis elég hamar bekövetkezett. Belépni a Flörtbe olyan érzés volt, amirõl eddig csak álmodtam… szikrázó fények, ritmusos zene, jókedvû emberek.

Kicsit meg is voltam lepõdve, mert azt gondoltam, hogy ilyen drága belépõjegy (3500 Ft) mellett és ráadásul szerdán nem lesznek sokan, ám szerencsére csalódnom kellett, rengetegen voltak. Magyarok, németek, angolok. Talán magyarok a legkevesebben!

Visszatérve a zenére, kiderült, hogy az egyik rezidens Dj. Dandy, aki fertõdi származású(!!) és ráadásul a barátom (Judit) szerelmes volt bele kiskorában. :-)

Beléptünk a tánctérre és elkezdtem mozogni a zenére, úgy pörögtem, hogy nem tudtam, meddig fogom bírni ezt az iszonytató tempót, de nem hagytam abba… elmondhatom, hogy a fertõdi „kissrác” nagyot alakított! Aztán a lézershow már azt jelezte a táncolók seregének, a következõ lemezlovas a világhírû ATB lesz. Már ekkor a hangulat kezdett bennem a tetõfokára hágni, de mint késõbb megtudtam, ez csak a kezdet volt, egy hatalmas dolog kezdete…

ATB lépett a lemezjátszók mögé és a közönség legnagyobb megelégedésére a Hold you c. slágerével indította szettjét. Senki nem bírt ezek után nyugton maradni, több száz ember kezdett újult erõvel táncolni, sikítani, üvölteni a boldogságtól.

Eközben az emeleti részen folyamatosan gyönyörû lányok táncoltak úgy, hogy mindenkit megvadítottak vele! Legalábbis engem mindenképpen! :-) Talán az emberek hevültsége miatt is, talán a hangulat fokozása miatt indították be a füstgépet, ami egyáltalán nem volt hétköznapi… olyan hangosan és erõteljesen árasztotta magából a füstöt és a párát a gép, hogy még most is hihetetlen visszagondolni rá! Szerencsére a társaságom is rendkívül jó volt, senkit nem kellett táncolásra buzdítani. A zene minden pillanatát maximálisan kiélvezte mindenki.

ATB körülbelül 2 órán keresztül játszotta legnagyobb slágereit és legkitűnőbb mixeit (pl.: Faithless, Public Domain). Majd hatalmas vastaps közepette átadta a helyét Alex Morphnak, (a barátomnak sikerült ATB közelébe férkõznie és kért tõle egy aláírást, hát minek is tagadjam, rettenetesen megirigyeltem:-)) de az õ zenéje már nem annyira tetszett a nagyközönségnek. Éreztük, hogy a mai este csúcspontján már túl vagyunk, így hát eldöntöttük, megismerjük még jobban a Flörtöt és elindult a felfedezõ körút.  A Disco 3 emelet magas, az erkélyeken rengetegen lógnak a tánctér fölé. A legfelsõ emeleten található egy erkély, ahova kimehet az ember hűsölni, amire általában mindenkinek nagy szüksége van, mert bent már-már elviselhetetlen a hőség.

Lassacskán útnak indultunk, mert másnap többen is dolgoztak a társaságból, de nem is bántam, hogy indulunk, mivel már teljesen meg voltam „halva”.

Összefoglalva a történteket, csodálatos élményben volt részem és velem együtt a barátaimnak is, amit remélem soha nem fogok elfelejteni! Másnap végig hallottam a fülemben ATB fülbemászó dallamait és mindig valami mesebeli varázs kap el, amikor visszagondolok a történtekre.

Azt hallottam, hogy egy elbeszélésnek mindig jó befejezés egy idézet. Egyszer már jól megfogalmazták, úgyhogy jobb híján csak kölcsönveszi az ember, és szépen lekerekíti vele a mondandóját. Én Ady Endrétõl választok egy idézetet, ami talán összefoglalja a gondolataimat: „Különös, különös nyár-éjszaka volt.”

Minden kedves érdeklõdõnek ajánlanám a Flört honlapját: www.flort.hu (rendkívül energikus videók találhatók ezen az oldalon).

Legvégül szeretnék köszönetet mondani azoknak, akik lehetõvé tették, hogy ott legyek a „Nyár buliján” – mert mint utóbb kiderült, számomra tényleg ez volt a nyár bulija – tehát köszönet Juditnak (sunnak), Zsoltinak (Dodónak), Dávidnak (daveznek) és Katicának

Gludovátz Attila



2002. augusztus 09., péntek 17:46


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület