CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 4., szombat, Mónika, Flórián napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Megyei Önkormányzat Ünnepi Közgyűlés programváltozása - Elmarad a Fertő tó átúszás - GYSEV: lehetséges a forgalomkorlátozás, vagy - szüneteltetés - Múzeumok nyitvatartása - Embercsempészt fogtak el

Megyei Önkormányzat Ünnepi Közgyűlés programváltozása A Duna áradása, illetve az árvízveszély miatt módosul az Megyei Önkormányzat Ünnepi Közgyűlésének szombati programja.
A augusztus 17-ére hirdetett esemény programjában elmarad a 9.00 órára meghirdetett koszorúzás a Szent István szobornál (Vársétány). Ennek megfelelően az ünnepi program is módosul: a települések zászlósmenete 9.30-kor indul a Megyeháza elől, (útvonal változatlan, Baross út, Kazinczy út, Bécsi kapu tér, Rába kettős híd), 10.00-tól pedig ünnepi díszközgyűlés és a kitüntetések átadása az Evangélikus Öregtemplomban.
A programra minden érdeklődőt szeretettel vár a Győr-Moson-Sopron Megyei önkormányzat.

Elmarad a Fertő tó átúszás. A kedvezőtlen időjárási viszonyok miatt augusztus 22-ére halasztotta a szervező Boninsegna Ferenc a mára tervezett első, nemzetközi Fertő-tó  átúszást.

GYSEV: lehetséges a forgalomkorlátozás, esetleg - szüneteltetés A Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút Rt. értesíti Tisztelt Utazóközönségét,hogy a Duna magas vízszintje miatt Komárom térségében a víz megközelítette a vasúti pályát. Az árvízvédelmi munkálatok miatt a Budapestig közlekedő vonatok csak késéssel tudnak közlekedni. Amennyiben a Duna vízszintje tovább emelkedik, forgalomkorlátozásra, esetleg a forgalom szüneteltetésére kerülhet sor. Kérjük kedves utasainkat utazás előtt tájékozódjanak a vasúti pénztárakban !

Múzeumok nyitvatartása. Augusztus 19-én és 20-án nyitva tartanak a Soproni Múzeum kiállításai, viszont 21-én, 22-én és 23-án zárva lesznek. A nagycenki Széchenyi István Emlékmúzeum augusztus 19-25 között nyitva lesz, amelyet követően augusztus 26-án egészen augusztus 30-áig bezárja kapuit. Augusztus 31. után, a megszokott nyitvatartási rend szerint várja látogatóit a múzeum.

Embercsempészt fogtak el. Hét külföldi – három kínai és két-két iraki és afgán – állampolgár került elő abból a mercedesből, amelyet a soproni hatéárőrök a tegnap hajnalban az Ady Endre úton, üldözés és figyelmeztető lövés leadását követően tartóztattak fel. A határőrök lakossági bejelentést követően a Csengery utcában akarták igazoltatni a Mercedes vezetőjét, aki azonban elhajtott. Több száz méteres gyalogos üldözést követően fogták el a 32 éves soproni lakóst, aki ellen embercsempészet alapos gyanúja, hivatalos személy elleni erőszak és közúti közlekedés veszélyeztetése miatt indul eljárás.



2002. augusztus 15., csütörtök 09:42


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület