CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 18., szombat, Erik, Alexandra napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Önkormányzati Választás 2002.  

A Fidesz és a Polgári Összefogás képviselőjelöltjeinek bemutatkozása

    A Fidesz és a Polgári Összefogás közös képviselőjelöltjeit mutatta be a Hotel Sopronban tartott sajtótájékoztatón Dr. Molnár Ágnes polgármesterjelölt.
    A Fidesz vezette polgári pártokból, civil szervezetekből és polgári körökből álló Polgári Összefogás a győzelem esélyével indul az önkormányzati választáson, elfogadható alternatívát és megoldást adva a soproni közösség számára - hangzott el a sajtótájékoztatón.

    A Polgári Összefogást a – választási szerződést is kötött –  Fidesz-Magyar Polgári Párt, Magyar Demokrata Fórum, Magyar Demokrata Néppárt, Magyar Kereszténydemokrata Szövetség, Kereszténydemokrata Néppárt,  Fidelitas, civil szervezetek és polgári körök alkotják. A Polgári Összefogás közös jelölteket állít, közös a kompenzációs listája, közös polgármesterjelöltje van, közösen dolgozta ki a polgármesteri választási tervet, a majdani önkormányzati cselekvési terv alapját.
    A Polgári Összefogás erői új elvek szerint, a választókkal együttműködve fogja vezetni a várost és a választási felkészülés során is számítanak a soproniakra. Dr. Molnár Ágnes elmondta: a polgármesterjelölt és a soproniak együtt tekintették át a legégetőbb feladatokat, együtt dolgozták ki a megoldás módozatait, együtt fogják megvalósítani a választás után elképzeléseiket. A Polgári Összefogás fő elve, hogy a városvezetésnek több lehetőséget kell teremtenie a város polgárainak, hogy tudásukat Sopron javára kamatoztathassák.
    A sajtótájékoztatón Dr. Molnár Ágnes polgármesterjelölt egyenként is bemutatta a Fidesz és a Polgári Összefogás képviselőjelöltjeit: Dr. Molnár Ágnes polgármesterjelölt, a  7. sz. választókerület Rákosi u., Pozsonyi u. Sopronkőhida és környéke képviselőjelöltje a továbbiakban a képviselőjelöltek ( a választási körzetek száma szerinti felsorolásban):Dr. Ifj. Arszin Miklós (Belváros és környéke), Horváth Zoltánné (Deák tér és környéke), Dr. Schwarz Mária (Jereván ltp.: IV. László király u. Faraktár u., Táncsics u és környéke), Tengerdi Antal (Jereván ltp: Teleki P. u., Juharfa u. Kodály tér és környéke), Dr. Fodor Tamás (Jereván ltp.: Juharfa u., Soproni H. József u., Makó u. és környéke), Havas András (Virágvölgy, Koronázó-domb, Bécsi u., Ferenczy J. u. és környéke),– Rádonyi László (Híd u., Balfi u., Ravaszd u. és környéke, Balf városrész), Sass László (Kurucdomb, Lehár F. u. és környéke), Králik Tibor (Kőfaragó téri ltp., Kőszegi út), Abdai Géza (Alsólővérek, József A. ltp. és környéke), Mágel Ágost (Egeredi-domb, Lővérek), Dr. Magas László (Felsőlővérek, Ibolya úti ltp.
és környéke), Dr. Juretzky Csaba (Ágfalvi lakópark, Besenyő u., Bánfalva és környéke), Karner Gábor (Hosszúbánfalva, Görbehalom
és környéke).
    A Fidesz és a Polgári Összefogás mind a 15 soproni választókerületben indít képviselőjelöltet, akiket a közejövőben külön-külön is bemutatjuk olvasóinknak.

- A cyberpress.sopron.hu  kérdésére válaszolva Havas András a Fidest-MPP soproni szervezetének elnöke elmondta, hogy a Polgári Összefogás részben a polgári értékrendet valló politikai pártok és szervezetek, részben a civil szervezetek, polgári körök és polgárok együttműködését jelenti, de nem jelölő szervezetként működik. Akik számára üzenete van a Hajrá Magyarország! -felszólításnak mind szeretnék a táborukba tömöríteni.
    Szintén kérdésre válaszolva fejtette ki, hogy a Szövetség Sopronért Egyesület polgármesterjelöltjével való kapcsolatát jó együttműködése jellemezte, annál is inkább, mert a jelenlegi ciklusban a Fidesznek koalíciós partnere is volt a Szövetség.
- Jó érzéssel tudok visszagondolni a közös munkára, amelyet alapvetően sikeresnek mondható -jelentette ki Havas András, aki leszögezte: az önmagát pártoktól távol tartani szándékozó és önmagát nem pártként definiáló Szövetség Sopronért Egyesület minden szempontból pártként működik, azzal a különbséggel, hogy nincs egyértelműen kijelentett politikai értékrendi alapállása, éppen ezért végrehajthat politikai lavírozásokat is. Ez politikai szempontból okos megfontolás - jelentette ki a Fidesz soproni szervezetének elnöke, csak nem hiteles megközelítése annak a kérdésnek, hogy egy-egy párt, vagy pártok köré felépülő együttműködés ne állíthasson jelöltet.

A választási kommunikációban lehet arról beszélni, és jól hangzik, hogy léteznek "a csúnya pártok" és a "kevésbé csúnya" civil szervezetek - jelentette ki Havas András.
- A valóság az, hogy polgári demokráciában élünk, ahol többes jelölés van. A Fidesz elnökeként is elkötelezett soproninak vallom magam, és a polgári összefogás körében kifejtett munkánk során mindannyian Sopron érdekeiért dolgozunk.
A pártok képviseletében induló képviselőjelöltek mind Sopron érdekeit tartják szem előtt. Az eddigi önkormányzati munkában a döntések megszavazási aránya is azt mutatja, hogy konszenzusos döntések messze meghaladják a kormányzati konszenzusos döntések számát.
Egyébként meg a Polgári Összefogás mellett is rengeteg olyan civil szervezet van, akik ugyanazt vallják, mint a Szövetség Sopronért Egyesület, de nem szerveződtek választási párttá- mondta Havas András elnök.



2002. augusztus 16., péntek 23:09


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület