CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 4., szombat, Mónika, Flórián napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Szolnoki, szegedi,gyulai, debreceni és szombathelyi vízügyisek mellett több mint 1800 fő, vízügyi és önkéntes munkás,illetve váltásban 200 fő sorállományú katona dolgozott

A Megyei Védelmi Bizottság árvízvédekezéssel kapcsolatos reggeli jelentése
2002. 08. 16. 18.00 órától - 2002. 08. 17. 07.00. időszakról

    Az éjszaka folyamán az előrejelzéseknek megfelelően a Duna Nagybajcsnál 870 centiméteres magassággal tetőzéshez közeli értéket ért el. Gátszakadás, átfolyás nem történt. A megáradt folyók töltésére nehezedő nyomást követően több helyen fakadó vizek és buzgárok törtek fel. Ezek elfojtása, lokalizálása mindenhol sikerrel megtörtént.

    A vízügyi szakemberek elhúzódó áradásra számítanak, a víz levonulását a jövő hét végéig várják.
    A védekezési munkákat segítik a szolnoki, szegedi, gyulai, debreceni és szombathelyi vízügyi igazgatóságoktól érkezett vízügyi szakemberek is.
    Mellettük az éjszaka folyamán több mint 1800 fő vízügyi és önkéntes munkás,illetve váltásban 200 fő sorállományú katona dolgozott.
    A gátak biztonságos őrzése, illetve illetéktelen személyek távoltartása, az elöntött területeken maradt anyagi javak védelmi érdekében az ÉDUVIZIG
igazgatója a belvízvédekezésről szóló KHVM 10/1997. (VII.7.) rendelet 16.§ (3) bekezdés alapján javaslatot tett a védvonalak fegyveres őrzésére. Ennek alapján az éjszaka már 54 fő határőr a Győri Határőr Igazgatóság állományából, valamint 2x12 fő a Megyei Rendőr-főkapitányság állományából megkezdte a járőrözést. A fegyveres őrök feladataikat Győr város, Szigetköz, a Rába felső, valamint a Marcal felső védvonalain látják el.
    A sajtóban téves, félreérthető információként jelenthetett meg, hogy Ásványrárón és az attól lejjebb eső településeken megkezdődtek a kitelepítések.
    Valójában az MKI szakemberei az önkormányzatok kitelepítési és befogadási terveinek pontosítását, naprakészségének ellenőrzését hajtották végre. Kitelepítés csak az árterületen lévő házakból, a személyi biztonság érdekében történt.
    Az árvízi költségek fedezésére az áradásban érintett települések önkormányzatai a vis maior alapból történő pénzügyi fedezetre igényeket nyújtottak be. Az igények összesítése folyamatban van.
(Foto:Kisalfold)



2002. augusztus 17., szombat 09:50


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület