CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 4., szombat, Mónika, Flórián napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

I. Soproni Szent István napi ünnep - Kiállítás a Katolikus Konventben - Alpok Kör: fertőrákosi séta - Többmilliós kárt okozott a csőtörés - Bolgár Est Sopronban a Fő téren

I. Soproni Szent István napi ünnep Hagyományteremtő szándékkal rendezi meg a Szövetség Sopronért Egyesület 2002. ugusztus 19-én és 20-án az I. Soproni Szent István napi ünnepet. A két napos eseményen a Fő téren Nemzetközi Folklór Gála, kirakodóvásár, gyerekprogramok és koncertek szórakoztatják a közönséget.
Augusztus 19-én  a néptánccsoportok látványos felvonulása után dr. Gimesi Szabolcs polgármester mond köszöntőt.
A további program során fellépnek a MÉHEK, látható lesz a a Vaskakas Bábszínház előadása, Nemzetközi Folklórgála, a Hétrét zenekar koncertje, a Kvintesszencia régi zene együttes koncertje. Este 8 órakor a Mozsó Trió közreműködésével utcabál zárja az első nap rendezvényeit.
Augusztus 20-án a Fajkusz zenekar koncertje, Aratóünnep( fertőszentmiklósi Nyugdijas Klub előadásában), Kenyérszentelés, „Ma kell eldőlnie mindennek…” címmel részletek Sík Sándor: István király c. drámájából hangzik el. A Pendelyes Néptáncegyüttes műsorát a Líceum Társulat előadásában Lázárr Ervin: A Hétfejű tündér című darabja követi, a két napos rendezvényt  T. Horváth József :Kaland című műsora zárja.

Kiállítás a Katolikus Konventben Huszti Bernadett operaénekes himzőnő és Tóth Béla nyugalmazott iskolaigazgató, népi fafaragó önálló kiállítása nyílik a Soproni Katolikus Konvent Bán János Közösségi Házáben. A kiállítást R. Szabó Lajos nyugalmazott tanár nyitja meg augusztus 19-én, 15 órakor. A tárlat szombaton és vasárnap 10-16 óráig tekinthető meg.

Fertőrákosi séta Az Alpok Képzőművészeti Kör augusztus 17-én, szombaton 10 órai kezdettel fertőrákosi sétát szervez. Fertőrákos polgármesteri hivatalánál, a Frigyes szobornál és a Puskás sörkertnél állítják ki munkáikat az Alpok kör tagjai. Rossz idő esetén a rendezvényt vasárnap tartják.

Többmilliós kárt okozott a csőtörés. A soproni Kulturális és Konferenciaközpont felújításának utolsó szakaszában valószínűleg egy nagy átmérőjű gerincvezeték megroppanása többmilliós kárt okozott. A Széchenyi tér burkolata alatt történt csőtörés miatt a konferenciaközpontba is betört a víz. Péntek délután már a tűzoltók segítségét is kérni kellett. Nyerges Ferenc a Pro Kultúra Sopron Kht. igazgatója a Kisalföldnek elmondta, hogy a statikai szakértői vélemény jövő hét közepére készül el. Akor derül majd ki, hogy az október 23-26-ra tervezett ünnepélyes megnyitó időontja módosul-e.

Bolgár Est Sopronban a Fő téren
Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Magyarországi Bolgárok Egyesülete szervezésében a város polgárait szeretettel várják 2002. augusztus 22-én 19.00 órától a Fő térre szervezett Bolgár Estre.
Fellép a Jantra bolgár néptánc együttes és zenekara, a Generális étterem teraszán bolgár ételspecialitások várják az ínyenceket. Rossz idő esetén a rendezvény elmarad Kapcsolódó cikk: Vendégek érkeznek Veliko Tarnovo-ból
 



2002. augusztus 17., szombat 11:49


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület