CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 19., vasárnap, Ivó, Milán napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Regionális TV hírek  

Levonult az ár - Észak-Dunántúl
Az évszázad árvize vonult le a napokban a Dunán. A folyó felső szakaszán több mint 300 szakember, katona és önkéntes védekezett - sikerrel - az ár ellen. A Szigetközben néhány nap múlva a fertőtlenítés is elkezdődhet.

Felavatták a könyvtárat - Szombathely
Átadták a nagyközönségnek és a szakmabelieknek a Berzsenyi Dániel megyei és városi könyvtár felújított épületét Szombathelyen. A rekonstrukció közel 930 millió forintba került. Ennek során kétszeresére növelték az alapterületet, kibővítették az internetezés és a kutatatás lehetőségeit is. A temekben mozgáskorlátozottak is akadálytalanul közlekedhetnek. Az épületet Görgey Gábor kulturális miniszter adta át, aki hangsúlyozta: bár rengeteget változott a világ és az életritmus, de a könyv megmaradt.

Kevesebb turista - Sopron
Az első fél évben a tavalyinál 15%-kal kevesebb turista látogatott Sopronba. A külföldről érkező vendégek száma nem változott, viszont jelentős a visszaesés a belfüldi látogatóknál. A tűztorony és a belváros ódon utcái a jelek szerint már nem elég vonzóak a magyar turisták számára. Sopron egy év alatt sokat vesztett népszerűségéből: a várost 15%-al kevesebben keresik fel, mint a tavalyi év első felében. Szakemberek szerint nem elég jó a város szájpropagandája: a vendégek kevésbé elégedettek a szolgáltatásokkal, így hazatérve nem javasolják környezetükben a soproni kirándulást. Tama István a Magyar Turizmus Rt marketing menedzsere szerint Sopronnak mindenképpen erősebb jelenlétre van szüksége a turisztikai piacon, a város marketingjét újra kell gondolni, és felépíteni. Nem elég most már a várost a nevével reklámozni, konkrét programokkal, turisztikai lehetőségekkel kell Sopront népszerűsíteni. Javulhat a helyzet szeptembertől, ha az épülő konferenciaközpontba folyamatosan érkeznek majd a vendégek. Turisztikai szakemberek kidolgozták a Liszt Ferenc programot: ennek segítségével a zene iránt érdeklődő turistákat lehet majd a városba csábítani.

Páneurópai Piknik - Sopronpuszta
Második népvándorlás, a rendszerváltás előszele - így így is nevezik a Páneurópai Pikniket. Az áttörés helyszínén, a sopronpusztai emlékhelyen idén is megemlékeztek a 13 évvel ezelőtti eseményekről. Az ünnepségen az egykori kelet-német határátlépők képviselőjeként jelen volt Rainer York, a németországi Bundestag képviselője is. Az egykori szervezők idén viszont úgy döntöttek, hogy a Piknikre ezentúl csak kerek évfordulókon emlékeznek.

Szűrővizsgálatok - Tatabánya
40 egészségügyi szakember tart előadást és végez szűrővizsgálatokat a Vértes Expon Tatababányán csütörtöktől. A Szent Borbála kórház dolgozói ezzel az akcióval a megelőzés fontosságára hívják fel a figyelme

Régi-új jelölt - Vas megye
Ismét Markó Pétert jelölték a Vas megyei Közgyűlés elnöki posztjára a polgári összefogás pártjai. A Fidesz-MDF-Kereszténydemokrata Szövetség szombathelyi sajtótájékoztatóján ismertették a képviselőjelöltek listáját is.

Etikai kódex - Sopron
Az önkormányzati választásokra szóló etikai kódexet írt alá három polgármester-jelölt Sopronban. Dr. Molnár Ágnes a Polgári Összefogás, Szekeres Csaba a Szövetség Sopronért Egyesület, és Walter Dezső az MSZP- SZDSZ közös jelöltje az irat szellemében higgadt és tisztességes kampányt szeretne folytatni október 20- ig. Az aláírást követően mindhárom jelölt hangsúlyozta: a választási kampány ideje alatt minden a szavazópolgárok érdekében történik. Az etikai kódexet kidolgozó és annak aláírását kezdeményező civil szervezet, a Szövetség Sopronért Egyesület annak a véleményének adott hangot, miszerint szerint a hűség városában nem indulatból, csak észérvekkel, józan megfontolás alapján lehet megszólítani a választópolgárokat. Gimesi Szabolcs, Sopron polgármestere levélben köszöntötte az etikai kódex aláírását. A város jelenlegi első embere - aki októberben nem indul a polgármesteri székért - saját védnöksége alatt három vitát kíván szervezni az októberi voksolásig. Szerinte így ismerhetik meg legjobban a soproniak az egyes polgármester-jelöltek programját.

Feltárták a várkutat - Veszprém
Csaknem 3 év előkészületei és majdnem 6 hónapos intenzív munka - számokban így jellemezhető a veszprémi várkút-akció. Helyi művészettörténészek, régészek, bányászok, alpinisták és vállalkozók összefogásának köszönhetően vasárnap átadták a felújított várkutat a királynék városában.

Nyári Fesztivál - Veszprém
Reneszánsz finomságok és Mátyás udvarát idéző muzsika várta a vendégeket a Veszprémi Nyári Fesztivál egyik záróeseményén. A különleges rendezvényen a közönséget Oszter Sándor és Bodrogi Gyula színművészek szórakoztatták.

Vőfélytalálkozó - Máriakálnok
Mindössze általános iskolás a legfiatalabb magyarországi vőfély, a legidősebb viszont már 300 lakodalmat vezényelt le életében. A máriakálnoki országos vőfélytalálkozón rajtuk kívül több mint huszan mutatták meg versfaragó és éneklő tudásukat, no és persze azt, hogy nélkülük nincs jó lakodalom.



2002. augusztus 22., csütörtök 01:05


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület