CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 19., vasárnap, Ivó, Milán napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Regionális TV hírek  

Lesz-e emlékmű - Ágfalva
Továbbra is tiltakozik az Ágfalvi Német Kisebbségi Önkormányzat az 1922-es soporoni népszavazás 80. évfordulója alkalmából emelt emlékmű miatt. Tavaly decemberben, a kihelyezett soproni kormányülésen döntött a kabinet arról: Sopron hűségkutat, a népszavazásban részvevő falvak pedig emlékműveket emelhetnek. Ágfalva többségében németajkú lakossága azonban 1922-ben 83%-os arányban az Ausztria mellett voksolt. A német önkormányzati képviselők szerint őseiket csúfolnák meg, ha most a Magyarországhoz való csatlakozást ünnepelnék. A település polgármestere az emlékművet már megrendelte anak alapjait is kiásták. Ennek ellenére a német önkormányzat szerint nem szabadna elkészülni a szobornak. Amennyiben a polgármester továbbra sem tesz le az emlékmű megvalósításáról, az Európa Parlamenthez fordulnak, véleményt kérve a brüsszeli székhelyű szervezettől.

Mentőállomás - Répcelak
Új mentőállomást adtak át a Vas megyei Répcelakon. A közel százmillió forintos beruházáshoz a kisváros önkormányzata 13 millió forinttal járult hozzá, a többit az egészségügyi tárca biztosította. A mentőállomáson egy esetkocsi és egy mentőgépkocsi teljesít szolgálatot a nap 24 órájában.

Kevesebb a turista - Nyugat-Dunántúl
7%-kal kevesebb turista kereste fel a főszeszonban a Nyugat-dunántúli Régiót. Az idei nyár legnagyobb vesztese a Balaton térség, ahol egyharmadával csökkent a német vendégek száma. Szakemberek szerint a kedvezőtlen időjárás mellet az Euro bevezetése, valamint a rossz marketing munka vezetett a turistaforgalom drasztikus visszaeséséhez.

Kevesebb a turista - Velencei tó
A tavalyi évhez képest idén közel 30%-kal kevesebb turista fordult meg a Velencei tó partján. A helybeliek szerint német vendégből is kevesebb volt az idén, elsősorban a magyar sportolók látogattak a tóhoz. Bár a víz minősége és hőfoka a nyáron végig kíváló volt, az elmaradt fejlesztések hiánya egyre inkább megmutatkozik a vendégforgalmon is - állítják a szakemberek. A felmérések szerint ez az euro bevezetésének, az egyre emelkedő áraknak és stagnáló színvonalnak köszönhető.

Kirabolták a postást - Győr
Megtámadtak és kifosztottak egy postást hétfő délelőtt Győrben. A kézbesítő 10 óra körül éppen az újságokat rakta egy négyemeletes ház postaládájába, amikor hátulról egy fémtárggyal leütötték. Az áldozatot fejsérüléssel kórházba szállították. A két elkövető feltehetően 170 centiméter magas, huszonéves fiatalember; mindketten álarcot viseltek. Az eddigi vizsgálatok szerint a rablók közel 1 millió forintot zsákmányoltak és nyomtalanul eltűntek. A rendőrség szerint a tettesek feltehetőleg ugyanazok, akik tavasszal már elkövettek hasonló rablásokat a városban.

Megszűnik a kastélyszálló - Mihályi
Szeptember elsejétől bezárja kapuit a Győr-Moson-Sopron megyei Mihályi kastélyszálló. A műemlék építmény a miniszterelnöki hivatal üdülője, amely korábban már hat évig zárva volt, most is csupán egy évig fogadta a vendégeket. A napokban 15 dolgozó kapta kézhez felmondólevelét. A polgármester levélben kért segítséget Medgyessy Péter miniszterelnöktől, valamint a régió országgyűlési képviselőitől.

Jubileum - Bük
Negyvenéves a Büki Gyógyfürdő. A jeles évfordulóra szinte teljesen újjászületett harmadik legnagyobb gyógyfürdője. A Széchenyi terv támogatásával, egymilliárd forintból véget ért a fürdő korszerűsítésének első üteme.

Továbbképzés határon túliaknak - Sopron
Idén 12-szer rendezett továbbképzést határon túli magyar pedagógusoknak a Nyugat-Magyarországi Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Főiskolai Kara. A záróünnepségen aláírtak egy együttműködési szerződét is a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége és a főiskola között.

Savaria karnevál - Szombathely
Harmadik alkalommal adott otthont Szombathely a Savaria Történelmi Karneválnak. A város lakói és az ide látogatók időutazáson vehettek részt, melyben a 2000 éves település történetét kísérhették figyelemmel a kezdetektől a középkorig.



2002. augusztus 26., hétfő 17:18


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület