CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 2., csütörtök, Zsigmond napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

9. Soproni Szociális Tudományos Tanácskozás - Nyugat-Magyarországi Egyetem: tanévnyitó - Rajzpályázat: Sopron a jövőben - Globex-ügy - Széchenyi-kártya

9. Soproni Szociális Tudományos Tanácskozásnak ad helyszínt Sopron szeptember 4-étől. A Polgármesteri Hivatal és az Európa felé Társadalmi és Közigazgatási Szolgáltató Bt. szervezésében a szociálpolitika, az egészségügy, a népegészségügy aktuális hazai feladatai, valamint ezek nemzetközi összefüggéseire való kitekintés a célja a nemzetközi tanácskozásnak, amelyre 150 résztvevőt várnak a Pannónia Med Hotelbe.

Nyugat-Magyarországi Egyetem tanévnyitó Nyugat-Magyarországi Egyetem 3-án, kedden 14.00 órakor Nyugat-Magyarországi Egyetem Erdőmérnöki Kar tanév-nyitó ünnepségére, 4-én, szerdán 10.00 órakor pedig a Faipari Kar tanévnyitó ünnepségére kerül sor a soproni Gyermek és Ifjúsági Központban.

Rajzpályázat: Sopron a jövőben  A Gyermek- és Ifjúsági Központ rajzpá1yázatot hirdet 10-12 éves gyerekeknek.
Tervezd meg, szerinted milyen lesz a város 50, 100, 1000.. év múlva! Dolgozhatsz plasztikával és grafikáva1 is!
Kikötés, hogy A/3-as rajzlapon tedd, írd rá nevedet, isko1ádat és osztályodat. Csak paszpartúrázva fogadjuk el a rajzokat!
Cime: SOPRON A JÖVŐBEN
A páIyázat beadási határideje: 2002. okt6ber 1.
Eredményhirdetés: 2002. okt6ber 21.
Érdeklődni Fodróczy Mónikánál lehet a 99/ 511-208-as telefonszámon.

Globex-ügy Sopron közgyűlése igent mondott csütörtöki zárt ajtók mögött folytatott tárgyalásán a Domb Rt. megvásárlására. Ezzel a Globex-ügy reményeik szerinti utolsó szálát
 varrták el. Dr. Gimesi Szabolcs polgármester a Kisalföldnek elmondta:
 – Megvásároltuk a Hunguest Rt.-től a Domb Rt. részvényeit, annak érdekében, hogy a Globex-ügy összes szála el legyen végre varrva, a százszázalékos soproni tulajdonba került, s a budapesti Hotel Rózsadomb tulajdonjogával rendelkező társaság, az RDMB Kft.  jogelődje a Domb Rt. A részvénytársaságban lévő tulajdonjogát a Hunguest Rt.értékesíteni kívánta, s miután Sopron érdekei azt diktálták, hogy az rt. ne kerüljön idegen kezére, a város megvásárolta. (A polgármester hozzátette, a vételárat az üzleti titok miatt nem kívánja megnevezni.)
A Domb Rt. megvásárlása tehát elsősorban a jogbiztonság érdekében történt. Amennyiben Sopron perek elé néz a Globex-ügyből kifolyólag, a Domb Rt.-nek nagy
szerepe lehet, hiszen a követelések nagy része ezt a társaságot érintheti. Ám az rt. csak részvényei erejéig felel, kártérítés esetén pedig részvényeivel fizet. Azok névértéke eléri a 170 millió forintot, piaci értékük viszont rendkívül alacsony. (Kisalföld)

Széchenyi-kártya A kis- és középvállalkozások számára létrehozott Széchenyi-kártyát tegnaptól lehet igényelni. Az egy évre szóló gyorshitel összege 500 ezer, illetve 1 millió forint lehet. A Széchenyi-kártyát olyan mikro-, kis- vagy középvállalkozásnak minősülő egyéni vállalkozók és gazdasági társaságok vehetik igénybe, amelyek legalább egy naptári évre vonatkozó pénzügyi beszámolóval rendelkeznek, nincs 30 napot meghaladó köztartozásuk és lejárt hitelük, tagjai valamelyik részt vevő  vállalkozói érdek-képviseleti szervezetnek, rendelkeznek a tevékenységükhöz szükséges engedélyekkel, valamint megfelelnek a Hitelgarancia Rt.
feltételeinek. A Széchenyi-kártya igénylésről a közelmúltban a soproni Kereskedelmi és Iparkamara is tájékoztatót tartott, ahol a vállalkozókat további, részletes információkkal várják.
 
 



2002. szeptember 02., hétfő 08:35


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület