CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 20., hétfő, Bernat, Felicia napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Regionális TV hírek  

Tanévkezdet - Szlovákia
Megkezdődött a tanév a szlovákiai magyar nyelvű iskolákban is. Több oktatási intézmény súlyos anyagi problémákkal küzd, van olyan iskola is, ahol a közüzemi számlák rendezése is gondot okoz. A kialakult súlyos helyzet miatt most a választások előtt pár héttel a kormányzó koalíciót több új párt élesen bírálja. Az oktatási tárca osztályzatát például az ANO ötösben jelölte meg, ami Szlovákiában a leggyengébb jegy.

Tanévkezdet - Sopronkövesd
Felavatták a Sopronkövesi Általános Iskola új épületét. A 100 millió forintos beruházás során négy tantermet alakítottak ki, így a 131 nebuló és 13 nevelő korszerű körülmények között kezdheti a tanévet. Sopronkövesden nem rég építettek egy horgásztavat szabadidőparkkal, majd a kerekezők nagy örömére egy kerékpárúttal gyarapodott a község. A hétvégén a tanévnyitó is új környezetben zajlott. Az iskola alapkövét tavasszal rakták le; a tervek szerint a beruházás teljes egészében 2003 első negyedévében fejeződik be.

Tanévkezdet - Igal
A Somogy megyei Igalban 9 év után készült el az új általános iskola. A 260 millió Ft-os beruházás a korszerűen felszerelt tantermek mellett, tornacsarnokkal és közösségi helyiséggel várja a diákokat. Az új iskolát Lamperth Mónika belügyminiszter avatta fel.

Mentőállomás - Sopron
Megoldódik a mentőállomás sorsa Sopronban. Mint arról a Krónika is beszámolt, az Árpád utcai épületben dolgozók méltatlan, az EU követelményeitől messze elmaradó körülmények között végzik munkájukat. Az ÁNTSZ ezért az év végéig adott haladékot a körülmények javítására, ellenkező esetben a bezárást helyezte kilátásba. Mikola István korábbi egészségügyi miniszter februári látogatásán jelentette be: a kormány támogatásával 125 millió forintból korszerű állomást építenek a régi helyén. A márciusra tervezett alapkőletétel azonban elmaradt, a városvezetés ugyanis nem támogatta, hogy a jelenlegi telephelyen kezdődjék az építkezés. Az önkormányzat Közgyűlésén most arról döntött, hogy az új létesítmény a kórház területén épülhet meg, ahol később a városi központi ügyelet is megvalósulhat. A képviselők arról döntöttek: a város nem kér bérleti díjat az államtól, amíg a területen mentőállomás működik. Cserébe az állam az Árpád utcai ingatlan tulajdonjogát átruházza a városra. A tulajdoni jog értékében a soproni önkormányzat is részt vesz az új épület létrehozásának finanszírozásában. A várhatóan 200 millió forintos beruházás további forrásait az állam biztosítja.

Teményáldás - Győr
Közel 30 kiállító, látványos programok és bemutatók várták Győrben a jubileumi, 10-ik terményáldás résztvevőit. Az évek óta népszerű fórum témája idén a kormány agrár-, és környezetgazdálkodási programja volt.

Gerinc-nap - Sopron
A háziorvosokhoz forduló betegek 60 %-a valamilyen gerincbetegségben szenved - hangzott el a hétvégén az Első Soproni Gerincnapon. Az Aquarázs Sportegyesület az Egészségügyi Minisztérium támogatásával tartotta rendezvényét. A mozgásszegény életemód, az iskolapadokban eltöltött idő, a tv, videó és a számítógép mind közre játszik a betegség kialakulásában - mondták el szakemberek. A részvevők figyelmét felhívták arra: az idejében észrevett elváltozásokra a szülőknek és a pedagógusoknak oda kell figyelni, hogy minél hamarabb el tudják kezdeni a rehabilitációt.

Vadételek versenye - Balatonendréd
Az Asztali Örömök Somogyban rendezvénysorozat keretében Balatonendréden rendezték a vadételek főzőversenyét. A résztvevők, illetve a szakmai zsűri őz, és szarvaspörkölt, roston, valamint nyárson készült ételeket kóstolhatott. Balatonendréd lakói abban bíznak: a hasonló rendezvények segítségével fokozottabban kapcsolódhatnak be a Balaton parti idegenforgalomba.

Jótékony búcsú - Aquapark, Zalaegerszeg
Szórakozásból, fürdőzésből és sütés-főzésből álló családi nappal búcsúztatták a nyarat a zalaegerszegi Aquparkban. A szervezők a zárórendezvény teljes bevételét a mentőállomás javára ajánlották fel, életmentő készülékek vásárlásához.



2002. szeptember 02., hétfő 12:40


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület