CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 19., péntek, Emma napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  

Szociálpolitika, szociálegészségügy, népegészségügy

    Sopron Himnuszának eléneklésével és Sopron szabad királyi várossá nyilvánításának 725. évfordulójáról is szóló polgármesteri köszöntővel kezdődött a IX. Soproni Szociális Tudományos Tanácskozás a Pannónia Med Hotelben. A Szociálpolitika, szociálegészségügy, népegészségügy hazai és nemzetközi összegfüggésekben címmel meghirdetett rendezvény szakmai programját Csehák Judit egészségügyi, szociális és családügyi miniszter szociálegészségügy aktuális kérdéseiről tartott előadása nyitotta meg.

Csehák Judit miniszter és Sütő Teréz irodavezető a sajtótájékoztatón

    Hiánytalanul megtartják az előző kormányzat alatt meghirdetett népegészségügyi programot, amely kiegészül az idősek egészségvédelmére irányuló, az életminőségét javító pontokkal is. - jelentette be a miniszter.

    Előadásában Csehák Judit kifejtette: az egészségügyi és szociális szférának közösen kell együttmunkálkodnia egy közös cél érdekében. Az egészségügyi problémák nagy része szociális kockázatokból és hátrányhelyzetből adódik. A lakosság idősödése a társadalom számára egyszerre vet fel megoldandó egészségügyi problémákat.


Dr. Gimesi Szabolcs a város nevében köszöntötte a résztvevőket

    A tanácskozást megelőző sajtótájékoztatón Csehák Judit kijelentette: az ágazatok összevonásával hatékonyabban képesek megoldani a szociális, illetve egészségügyi ágazat problémáit.

    A miniszter, aki a különböző generációk közötti kapcsolatteremtés szükségességéről is szólt, többek között azt is kijelentette, hogy a közeljövőben javaslatot tesznek arra, hogy a nagyszülők a nyugdíj korlátozása nélkül vállalhassák a gyerekgondozást, társadalmilag hasznos munkaként. Kérdésre válaszolva kijelentette: az egészségprivatizáció nem állt le, azt március elejéig a kormány felfüggesztette. Sem a piaci, sem a szakmai befektetőket nem kívánja kizárni a tárca a privatizáció folyamatából, ugyanakkor a kórházakat nem akarják szétdarabolni.
- Nem eladni akarunk, hanem bevonni - szögezte le Csehák Judit.

   A konferencia munkája a mai további előadásokkal folytatódott: Népegészségügy problémái az ezredfordulón, hazai és nemzetközi kitekintésben, Szociálisan hátrányos helyzet hatása az egészségi állapotra Magyarországon és a népegészségügyi programok szerepe ennek csökkentésében, Az önkormányzatok és a szociális intézmények szociális törvény módosításából adódó új feladatai, tapasztalata, Nem önkormányzati fenntartású szociális intézményműködtetés gyakorlati tapasztalatai, Modern gerontológiai ellátás a gyakorlatban különös tekintettel a demenciára témakörökben hagzottak el alőadások.
    Pénteken a résztvevők ausztriai tanulmányúton vesznek részt.
    A konferencia részletes programját megtalálják Programajánlónkban.



2002. szeptember 05., csütörtök 23:22


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület