CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 2., csütörtök, Zsigmond napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

felavatták a Népszavazás ágfalvi emlékművét - Idősek Találkozója - tárlat - Magyar Olimpiai Akadémia - Búcsút tartottak Bánfalván - Nagygyűlés Sopronban Orbán Viktor részvételével

Vasárnap szentelték és avatták fel Ágfalván a a Soproni Népszavazás és az Ágfalvi Csaták 80. évfordulójára állíttatott emlékművet. A jeles eseményen avató beszédet Ivanics Ferenc a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés elnöke tartott, aki leleplezte az – egyik oldalán a Magyar Címert, másikon pedig 1921 és a népszavazásban résztvett települések neveit megjelenítő  –   emlékművet, amelyre egy kis tábla is került: A népszavazás végeredménye Ágfalván: Ausztria mellett 82,2%, Magyarország mellett 17,1%. Ez utóbbi oldani hivatott a közelmúltban még zajló – német nemzetiségi önkormányzat és polgármester – közötti, a népszavazás emlékéhez mindenképpen méltatlan, emlékmű-állítás kapcsán kirobbant vitát.
Az emlékművet a római katolikus és az evangélikus egyházak lelkészei áldották meg, szentelték meg, amelyet Wágner Géza Ágfalva polgármestere vett át.
Az ünnepségről bővebb tudósítással is jelentkezünk.

Idősek Találkozója - tárlat A Gyermek- és Ifjúsági Központ adott otthont az Idősek Találkozójának, amely a szociálpolitika, a szociálegészségügy és a népegészségügy aktuális hazai kérdéseiről tartott háromnapos szakmai továbbképző tudományos tanácskozáshoz kapcsolódott. Gödöllőről, Toronyról, Gyulafirátótról Répcelakról Bősről érkezett csoportok álltak színpadra népdalokkal, népszokásokat bemutató műsorral. Kossuth-emlékműsort hoztak a fertőszentmiklósiak, dalcsokorral szerepeltek a petőháziak. Versek, jelenetek, népdalok szerepeltek Nagylózsról, Vitnyédről, Lébényből, Bácsáról, Bágyogszovátról, Győrből, Beledről, Bánfalváról érkezett fellépők előadásában; szeptember 15-ig naponta 9-16 óra között pedig a nyugdíjasok munkáiból rendezett tárlatot láthatják az érdeklődők az intézmény galériájában.

A Magyar Olimpiai Akadémia harminckilencedik vándorgyűlésének adott otthont Sopron a hétvégén. A kétnapos program alatt neves előadók a Nemzetközi Olimpiai Akadémia olimpiai mozgalomban betöltött szerepe, a Magyar Olimpiai Akadémia tevékenysége, az olimpiai mozgalom soproni vonatkozásai témakörökben hallgattak meg előadásokat. Kitüntetéseket és elismeréseket is átadtak a rangos rendezvényen.

Búcsút tartottak Bánfalván a hétvégén. A hagyományőrzés jegyében megtartott rendezvényen a Hajnal téren zenés műsorral, enni- és innivalóval, vetélkedőkkel  várta a szervező, a Bánfalváért Baráti Kör a település vendégeit, akik igyen szép számmal vettek részt a búcsún. A program esti bállal zárult.
 

Nagygyűlés Sopronban Orbán Viktor részvételével Dr. Molnár Ágnes  a Fidesz-MDF-MDNP-MKDSZ-KDNP jelölő szervezetek közös polgármester-jelöltje, a Soproni Polgári Együttműködés a Városért Egyesület, a Fidelitas, a Soproni Polgári Körök, a  soproni polgárok és az összefogás további résztvevői- 2002. szeptember l2-én, csütörtökön,  l8 órára önkormányzati választási nagygyűlésre hívják a soproniakat.
A nagygyűlés szónoka  Dr. Orbán Viktor lesz. A rendezvény helyszíne: Sopron, Fő tér
 
 



2002. szeptember 09., hétfő 03:28


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület