CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 20., hétfő, Bernat, Felicia napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Önkormányzati Választás 2002.  

Fidesz-MDF-MDNP-MKDSZ-KDNP - nagygyűlés, gazdaságpolitika, polgármesteri válasz, ajánlószelvények, országos támogatottság

    Önkormányzati választási nagygyűlésre hívja a soproniakat a Fidesz-MDF-MDNP-MKDSZ-KDNP jelölő szervezetek közös polgármester-jelöltje, Dr. Molnár Ágnes. A nagygyűlés szeptember 12-én, csütörtökön 18 órakor a soproni Fő téren lesz, a rendezvény szónoka, dr. Molnár Ágnes meghívottja: Orbán Viktor - jelentette be hétfőn, a Hotel Sopronban tartott sajtótájékoztatóján a polgári erők polgármester-jelöltje.

    A Soproni Kereskedelmi és Iparkamara, a Sopron és Vidéke Ipartestület és a Soproni Borvidék Hegyközségi Tanácsa által közösen megfogalmazott, új képviselőtestület gazdaságpolitikájával szembeni igények és elvárásokkal kapcsolatban a polgármester-jelölt kijelentette: Elsőként vállalják fel azok teljesítését, annál is inkább, hogy a gazdasági képviseletek által megfogalmazott 6 pont – Gazdasági stratégiát Sopronnak!, Gazdasági biztonságot és versenyképességet!, Nagyfokú nyilvánosságot, érdemi párbeszédet a közéletben!, A lakosságnak és a gazdaságnak megfelelő közlekedést! Előnyt és védelmet a helyi vállalkozásoknak! Embert szolgáló és környezetvédő szemléletet! – a Fidesz-MDF-MDNP-MKDSZ-KDNP közös programjában is megtalálhatók.

    Dr. Molnár Ágnes kitért arra, hogy az általa a közemúltban, Sopron jelenlegi polgármesterének feltett 35, a város és lakóinak életét érintő fontos kérdésre a szombati Kisalföldben jelent meg dr. Gimesi Szabolcs személyeskedő hangvételű, érdemi választ nem tartalmazó reagálása.
    Dr. Molnár Ágnes továbbra is várja a közzétett 35 kérdésre adott polgármesteri választ; elmondta: az általa feltett kérdéseket maguk, a választópolgárok fogalmazták meg.

    A  Fidesz- MDF-MDNP-MKDSZ-KDNP minden jelöltjének minden választókerületben megvan már a megfelelő számú ajánlószelvénye, amelyeket a Helyi Választási Iroda által megjelölt időpontban adnak majd le - jelentette ki Dr. Molnár Ágnes, aki hozzáfűzte: az ajánlószelvények összegyűjtésénél nem a gyorsaság számított, hanem a választópolgárokkal való kapcsolat megteremtése; ígérte a jövőben is a polgári oldal képviselőjelöltjeivel együtt folyamatosan jelen lesz a választókerületekben, hogy minél több választópolgár gondjaival személyesen is megismerkedjenek.

    Kérdésekre válaszolva elmondta: a soproniakat foglalkoztató problémákról, gondokról, javaslatokról beszélni kell; hangsúlyozta: mindenképpen változtatni kíván az elmúlt évek nehézkes és hiányos kommunikációján, ezért is érezte kötelességének, hogy a soproniakat foglalkoztató kérdéseket felvállalja és feltegye az éppen aktuális, a város ügyeiért felelős polgármesternek, aki adott esetben az alpolgármesterek munkájáért is felelős.
    A Fidesz és jobboldali polgári szövetségesei vallják új idők jönnek, új arcokkal, olyanokkal, akik korrekt módon tudják képviselni a város érdekeit és megőrzik értékeit.

    A közelmúltbeli plakátrongálástól elhatárolódott, azt egyértelműen és határozottan elitélte a polgármesterjelölt, aki további kérdésekre válaszolva elmondta, hogy a polgármester-jelöltek vitáját vállalja, amelynek aktualitása az összes polgármester-jelölt nyilvántartásba vételét követően teremtődik meg.

    A Fidesz-MDF-MDNP-MKDSZ-KDNP közös polgármester-jelöltjeként elismerte a Szövetség Sopronért Egyesület eddigi érdemeit, ugyanakkor kifejtette: az őszi önkormányzati választáson minden olyan politikai erő, amely a polgári összefogás ellen a jobboldalon indul, tulajdonképpen a szocialistákat segíti, ezért fontos a jobboldali, igazi polgári erők összefogása.
    Sopronnak eddig még soha nem volt szocialista polgármestere - jelentette ki Molnár Ágnes, aki azt is hangsúlyozta, hogy a közeledő Európai Uniós csatlakozás révén létrejövő Nyugat-Pannon Eurorégióban Sopron központi szerepét az igazi, országos támogatottsággal is rendelkező polgári politikai erők tudják felvállalni, amelyhez egyébként támogatást – az európai integráció kérdéskörében nagy tapasztalatokkal rendelkező – Dr. Szájer József országgyűlési képviselő, kezdeményezésére létrejött soproni képviselőkből álló parlamenti csoport is messzemenően támogat.



2002. szeptember 10., kedd 01:17


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület