CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 20., hétfő, Bernat, Felicia napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Regionális TV hírek  

Tanévnyitó - Szombathely
Jó úton halad a szombathelyi Berzsenyi Dániel Főiskola egyetemi integrációja hangzott el az oktatási intézmény tanévnyitó tanácsülésén. Mindezt az is jelzi, hogy ez alkalommal adták át a rektori, illetve a kari főigazgatói láncokat. A jövőben a Nyugat- Magyarországi Egyetemhez kapcsolódik majd szorosabban a vas megyei intézmény. Idén 2767 elsőéves kezdi meg tanulmányait Szombathelyen, ezzel 7000-re nőtt a diákok létszáma a főiskolán. Új szakokat is nyitottak, mint az egészségtanári és a nemzetközi kommunikációs szak.

Megyenap - Csókakő
Csókakőn rendezte meg hagyományos évi megyenapját a Fejér Megyei Önkormányzat. A rendezvényen szakmai konferenciát tartottak a média uniós csatlakozásban betöltött szerepéről, valamint sor került több szerződés megkötésére is. A megye vezetői partnerkapcsolatot kötöttek a jugoszláviai Bánát megyével. Egy hollandiai tartomány képviselőivel pedig gazdasági együttműködést írtak alá, melynek értelmében kis- és középvállalkozások segítik egymást a jövőben, hogy az uniós piacokon sikerrel vegyenek részt.

Templomszentelés - Szombathely
Az alapkőletétel után három évvel felszentelték Szombathely oladi városrészének újonnan épült templomát. A mintegy húszezer lelkes gyülekezetet kiszolgáló templom építését miniszterelnöksége idején Orbán Viktor is támogatta, aki díszvendégként vett részt az ünnepségen.

Emlékmű-avatás - Ágfalva
Felavatták Ágfalván a soproni népszavazás 80. évfordulója alkalmából készült hűségemlékművet. Az ünnepséget megelőzően többször tiltakozott a német kisebbségi önkormányzat, mert szeritnük ellentéteket szül az emlékmű megépítése. Wagner Géza polgármester szerint a hűségszobor jó indok volt arra, hogy politikai támadás érje. Szerinte az önkormányzati választások után Ágfalván megszűnnek majd a nézeteltérések.

Nyílt nap a börtönben - Szombathely
Nyílt napot tartottak a szombathelyi börtönben Szent Adorján, a büntetésvégrehajtás védőszentjének napján. Az ország egyik legbiztonságosabbnak tartott intézetébe a dolgozók családtagjait és több tucat kíváncsi látogatót is beengedtek. Az egy évszázada épült börtönből a második világháború óta nem szökött meg senki. A börtön vezetése ugyanakkor nyitott a város előtt, hiszen a szombathelyi sürgős közmunkák többségét az elítéltek végzik.

Biofesztivál - Hegykő
Biofesztiválnak adott otthont a Fertő parti Hegykő. Az érdeklődők a versenyen sütött almáspiték mellett különböző bioélelmiszereket, mézkészítményeket és kecskesajtot kóstolhattak, de megismerkedhettek a gyógyszer nélküli fájdalomcsillapítással, sőt a stresszoldással is.

Fakitermelő verseny - Hegykő
Első ízben rendeztek fakitermelő versenyt Győr-Moson-Sopron megyében. 18 szakember találkozott Kapuváron, hogy összemérje tudását négy versenyszámban: fadöntésben, láncfűrész szerelésben, darabolásban és lánckímélő darabolásban - a fakitermelő világversenyek szabályai szerint. A követelmények szigorúak voltak, tökéletes technika, a biztonsági előírások betartása és gyorsaság szerepelt a fő szempontok között. A versenybírók pedig mindenre ügyeltek, így a hétköznapokon megszokott feladatok is nehezebbnek tűntek. A verseny győztese Nagy Attila lett.

Uborkafesztivál - Markotabögöde
Negyedik alkalommal rendeztek Uborkafesztivált Markotabödögén. A Győr-Moson-Sopron megyei településen szakemberek előadásai és kulturális programok, valamint a helyi asszonyok által gyűjtött uborkás ételek receptjei várták az érdeklődőket.



2002. szeptember 10., kedd 10:24


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület